Ádám Martint választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a HLSZ szavazásán

A HLSZ hétfőn tartotta díjátadó ünnepségét – a vírushelyzet miatt az elmúlt három évben először -, a szervezet idén már 32. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól.


    A legjobb kapus, ahogyan tavaly és tavalyelőtt is, a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak válogatottbeli társát, Sallai Rolandot választották.
    Baráth Péter (Debrecen) a legjobb 21 éven aluli játékos, Bognár György (Paksi FC) a legjobb edző, míg Horváth Krisztofer (Szeged) a legjobb NB II-es labdarúgó lett.
    A nőknél Bíró Barbarát (Haladás Viktória) választották a legjobb kapusnak, Tiffany Cameront (ETO FC Győr) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak.
    Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból. A legjobbak között van Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia válogatott futballistája is, aki még júliusban, a portugál Vitória SC ellen elbukott Konferencia-liga-selejtezőben szenvedett részleges belső oldalszalag-szakadást. A játékos a közmédiának elmondta: jól halad a rehabilitációja, és bízik benne, hogy két-három héten belül újra pályára léphet.
    Nagy Zsolt – aki a válogatottban a németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen is gólt szerzett – a nemzeti csapattal kapcsolatban megjegyezte, hogy szomorú, amiért nem lehet ott a következő két találkozón, Németország és Olaszország ellen a pályán, viszont bízik benne, hogy az együttes megnyeri a csoportot, de legalább megőrzi tagságát az A divízióban.

    Az OTP Bank Liga 2021/22-es szezonjának álomcsapata:
    —————————————————-
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) – Botka Endre (Ferencvárosi TC), Miha Blazic (Ferencvárosi TC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) – Aissa Laidouni (Ferencvárosi TC), Yohan Croizet (Újpest FC), Bognár István (Paksi FC) – Ádám Martin (Paksi FC), Ryan Mmaee (Ferencvárosi TC), Tokmac Nguen (Ferencvárosi TC)

Forrás: MTI