A zuhogó eső ellenére is rengeteg néző volt Miskolcon – Megérte kimenni a DVTK meccsére

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)
Miskolc, 6821 néző, v: Zierkelbach
    
DVTK: Ogyincov – Gera D., Vallejo, Csorbadzsijszki, Stephen – Klimovics (Bényei, 70.), Holdampf, Pozeg Vancas (Franchu, 80.), Acolatse (Pernambuco, 80.)- Lukács (Jurek, 87.), Edomwonyi (Kampecisz, 80.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár G. (Ugrai, 82.), Cseri (Filip, 82.), Da. Babunski – Drazic

Gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.)
Sárga lap: Gera D. (33.), illetve Kállai (78.)

Zuhogó eső és meglehetősen hűvös időjárás fogadta a csapatokat, amelyeknek tagjait nem igazán zavarták meg a mostoha körülmények, bár az első húsz percben sok pontatlanság volt jellemző a felek játékára. Az első félidő első felében néhány perc erejéig már-már a kapujához szegezte a hazaiakat a Mezőkövesd, de ez a nyomás nem járt együtt góllal. Amint kijött a szorításból a Diósgyőr, támadásban is veszélyesebbé vált és a hajrában Edomwonyi szemfüles találatával a vezetést is sikerült megszereznie.
Fordulás után jelentősen feljavult a vendégek játéka, akik meglehetősen sokszor és sokat próbálkoztak támadások vezetésével, egyszer a keresztléc mentette meg a hazaiakat. Miközben a kövesdiek olykor kifejezetten tetszetős akciókkal rukkoltak elő, a DVTK inkább a gyors ellentámadásokban bízott. Az utolsó negyedórához közeledve több olyan eset is történt a mezőkövesdi tizenhatoson belül, amelyet videóbírós ellenőrzés követett, de tizenegyest egyik alkalommal sem ítélt a játékvezető. Tíz perccel a lefújás előtt hármas cserével frissített a hazai együttesen Kuznyecov Szergej vezetőedző, másodpercekkel ezután pedig egy szögletet követően megduplázta előnyét a Diósgyőr, s ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Forrás: http://www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos/videos