A tűzzel játszott a MOL Fehérvár FC, de nem égette meg magát

A MOL Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott a már biztosan utolsó és kieső Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel az élvonalban maradt, mert közben a Budapest Honvéd kikapott a Puskás Akadémia otthonában.


OTP Bank Liga, 33. forduló:
Vasas FC – MOL Fehérvár FC 0-0
Illovszky Rudolf Stadion, 2305 néző, v: Berke


Vasas: Uram – Szivacski, Litauszki, Otigba (Iyinbor, a szünetben), Ódor – Szilágyi (Sztojka, 75.), Berecz – Ihrig-Farkas (Deutsch, 55.), Urblik (Hidi, 75.), Hinora – Novothny (Szalai, 91.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Makarenko – Kastrati (Houri, 89.), Dárdai (Katona M., 67.), Schön – Kodro

Sárga lap: Novothny (45.), Ódor (51.), Berecz (54.), illetve Flores (11.), Schön (39.)


Viszonylag kevés kaput eltaláló lövéssel hozták le a csapatok az első félidőt, melynek során a már biztos kieső Vasas tűnt valamivel aktívabbnak. A hazaiak többször próbálkoztak gólszerzéssel, de nem jártak sikerrel, így 0-0-s állásnál került sor a szünetre.
Fordulás után már a Fehérvár birtokolta többet a labdát, de nem igazán tudott közel kerülni a gólszerzéshez. A folytatásban egyre kevésbé tűnt valószínűnek, hogy bármelyik csapat is betalál, de a székesfehérváriaknak a Honvéd felcsúti veresége miatt végül nem is volt szükségük a győzelemre az élvonalban maradáshoz.

Forrás: MTI