A Transfermarkt szerint Cristiano Ronaldo Újpestre igazol – viccesen reagált a hírre a lila-fehér klub

Egészen szürreális hír jelent meg ma a magyar sportsajtóban, miután a labdarúgók piaci értékére szakosodott német Transfermarkt közlése szerint Cristiano Ronaldo az NB1-ben szereplő Újpest FC-hez igazolhat. Az oldal közlése szerint először 60%, de a legutóbbi frissítés szerint már 79%-os esély volt a transzfer megvalósulására.

Sajtóhír: 60 százalék az esélye annak, hogy Cristiano Ronaldo Újpes

fotó: http://nemzetisport.hu

Először a Trollfoci nevű oldal szúrta ki ezt a ,,hírt”, majd azonnal futótűzként kezdett el terjedni a magyar sportsajtóban.

A hírnek természetesen semmi valóságalapja nincs, hiszen ez több szempontból lehetetlen transzfernek tűnik:

1., Ronaldot 2025 nyaráig szerződés köti az Al-Nassr együtteséhez, így aki szerződtetni szeretné őt, annak komolyan a zsebébe kellene nyúlnia a 38 éves világsztárért.

2., A játékos jelenleg 200 milliót tehet zsebre évente az arab klubnál, amely szinte egyedülálló és ezzel a fizetéssel nem sok klub képes versengeni a világon.

3., Ronaldoval kapcsolatban ugyan jelentek meg pletykák, hogy távozna Szaúd-Arábiából, de egy korábbi interjújában elmondta, hogy esze ágában sincs eligazolni a rijádi klubtól, mert jól érzi magát.

Reagált az Újpest arra, hogy Cristiano Ronaldo a klubhoz igazol-e

Az Újpest FC az üggyel kapcsolatban azonnal reagált a Nemzeti Sport megkeresésére, ahol viccesen fogalmaztak:

„A tárgyalások jól haladtak mindaddig, amíg a mezszámok elő nem kerültek. Mivel nálunk a 7-es és a 9-es mez is foglalt, így egyre távolodnak az álláspontok egymástól, jelenleg nem látunk rá esélyt, hogy a Paks otthonában lila-fehérben fusson ki a pályára.”

Nem sokkal később egy vicces fotót is közölt a lila-fehét klub:

Az 5x-ös Aranylabdás szupersztár nem olyan régen nyerte meg az Arab Bajnokcsapatok Kupáját, ahol két góllal vette ki a részét az Al-Hilal elleni 2-1-es sikerből.

Cristiano Ronaldo has last laugh winning first Al-Nassr trophy after  opponent mocked him - Mirror Online

fotó: https://www.mirror.co.uk/