A Puskás Akadémia FC öt mérkőzés óta veretlen, a Diósgyőr pedig négy találkozó óta nyeretlen

A Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent játszott vendégével, a DVTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában, szombaton. A hazaiak immár öt mérkőzés óta veretlenek, a diósgyőriek pedig négy találkozó óta nyeretlenek az NB I-ben.


    
OTP Bank Liga, 12. forduló:
Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 0-0
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Derdák
    
Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Corbu, Levi (Komáromi,  66.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 66.), Colley (Plsek, a szünetben), Gruber (Puljic, 66.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov – Csorbadzsijszkij, Klimovics (Bényei, 72.), Vallejo – Gera D., Holdampf, Pozeg Vancas (Franchu, 82.), Stephen – Pernambuco (Lukács D., 82.), Edomwonyi (Kampecisz, 68.), Acolatse (Obounet, 68.)

Sárga lap: Nagy Zs. (15.), Golla (43.), illetve Vallejo (61.), Csorbadzsijszkij (83.)

Ellenkező előjellel várta a fontos – Marco Rossi szövetségi kapitány által is megtekintett – összecsapást a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, valamint a hozzá képest három pont hátránnyal álló DVTK. Amíg a felcsútiak az NB I-ben már négy mérkőzés óta veretlenek voltak – igaz, szerdán drámai körülmények között búcsúztak a Magyar Kupában a Ferencvárossal szemben -, addig a vendégek éppen hogy sikerrel vették a Siófok elleni MK-csatát, ám az OTP Bank Ligában sorozatban három vereségnél jártak, és ebben a rossz szakaszban 1-8 volt a gólkülönbségük. Ebben az idényben egyszer találkoztak: július 29-én Diósgyőrben 1-0-ra diadalmaskodott a Puskás Akadémia.
A nyitó negyedóra eseménytelensége után felélénkült a játék, a Diósgyőr előtt nagy helyzet is adódott, ám Edomwonyi lövését bravúrral tolta szögletre Markek. A hazaiak első komoly ziccerére közel fél órát kellett várni. Voltak ígéretes megugrások is mindkét oldalon, ám rossz passzok miatt nem forogtak veszélyben a kapuk. A szünetig egy-egy kaput eltaláló lövése volt mindkét alakulatnak.
A fordulást követően egy szöglet után a Puskás Akadémia szerezhetett volna gólt, azonban közelről sem sikerült betalálnia. Ismét később ébredt a DVTK, ám az 56. percben Acolatse bal felső sarok felé tartó tekerését biztosan védte a hazai hálóőr. A 66-68. percben három, illetve két cserével próbálak frissíteni a csapatok, és rögtön egy hazai helyzet adódott, ám Corbu kísérlete a kapu mellé gurult.
Az utolsó negyedórában nőtt az iram, a védelmek viszont jól állták a rohamokat, így igazságos pontosztozkodás lett a vége.

Forrás: http://www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos