A nyártól Kecskeméten is lesz pályafűtés, folytatódik a Széktói Stadion felújítása

    Forrás: https://www.kecskemetite.hu/

Filus Andor a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: klubjuk mindig is azon volt, hogy lehetőségeikhez mérten minél jobb körülményeket teremtsen a csapat és a szurkolók részére. Az élvonalba kerülés után, első lépésként, saját, tulajdonosi forrásból mintegy 300 millió forintból kezdtek neki a létesítmény alapvető felújításának, hogy egyáltalán hazai környezetben vívhassák mérkőzéseiket.
    Második lépésként, egyebek mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) segítségével tavasszal már a városi lelátót is meg tudták nyitni a nézőknek. Ez tette lehetővé, hogy az idei szezonban már a nagymúltú csapatokhoz felzárkózva a negyedik leglátogatottabb mérkőzéseket tudják megrendezni. Azóta a létesítmény átlagosan nagyjából 70 százalékos kihasználtság mellett működik, de nem egyszer rendeztek telt házas mérkőzéseket is – tette hozzá.
    Felidézte: évek óta folyamatosan keresték a forrást, hogy további lépésekben újulhasson meg a létesítmény. Végül 2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, amely lehetővé teszi, hogy 2024 nyarán, hetven százalékos TAO támogatási forrásnak köszönhetően átépítsék és korszerűsítsék a pályatestet.
    A nagyságrendileg közel 700 millió forint összegű munkálatok során a pálya nagyjából 40-50 centiméter vastagságban teljesen új rétegrendet kap, és kialakítják a kötelezően előírt pályafűtést, valamint a modern vízelvezető-, illetve öntözőrendszert.
    Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere a bejelentés kapcsán arról beszélt, hogy büszkék a KTE sikereire, látják milyen komoly erőfeszítések állnak a hátterében és elkötelezettek a klub iránt, hogy továbbra is jó hírét vigye a városnak. „A KTE ugyanis nemcsak egy klub, hanem egy közösség, mely erősíti nemcsak a csapatot, hanem az egész várost” – tette hozzá.
    Hangsúlyozta: a felújításhoz a város megteremtette azt a gazdasági környezetet, hogy egyrészt a helyi vállalkozások adófelajánlásait be tudják forgatni a TAO támogatási rendszerébe, másrészt a szükséges önerőt, a 300 millió forintot meghaladó összeget biztosítani tudja.
    A Széktói Stadion felújítása régóta napirendben van, ezzel a lépéssel pedig most folytatódhat az a folyamat, amellyel a létesítmény idővel teljesen megújulhat – tette hozzá.
    A kecskemétiek idén tavasszal ezüstérmet szereztek az OTP Bank Ligában, melynek mostani idényében 13 forduló után a nyolcadik helyen állnak. Legközelebb vasárnap lép pályára a Fehérvár FC otthonában, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

Forrás: http://www.mti.hu