A nyáron klubot válthat Varga Barnabás? – több csapat neve is elhangzott vele kapcsolatban

A Ferencváros és a magyar válogatott drukkerei nehezen találják a jelzőket Varga Barnabás idei teljesítményére. A 29 éves támadó tavaly nyáron igazolt a Paks együttesétől a Fradiba, ahol hamar alapemberré vált, majd a válogatottban is elkezdte ontani a gólokat, így nem csoda, hogy több külföldi klub érdeklődését is felkeltette.

fotó: Nemzeti Sport

Varga Barnabás eddig 30 tétmérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, amelyeken 26 gólt szerzett, valamint kiosztott 9 gólpasszt is, míg 7 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, amelyeken szerzett 4 gólt. Sokan úgy vélik, ha nem hátráltatta volna őt tavaly októberben egy sérülés, akkor most sokkal több találatnál tartana.

Az Unibet Magyarország Youtube-csatornáján népszerű adásnak számít a Piros Fehér Zöld, amelynek legutóbbi vendégei Militár Iván és Hrutka János voltak. A múltheti műsorban több témát is érintettek a résztvevők, és szóba került Varga Barnabás esetleges nyári klubváltása is.

Militár Iván szerint a támadó számára visszalépés lenne egy Bundesliga 2-es csapat, mivel a Ferencváros rendszeresen szerepel valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. A szakíró úgy gondolja, hogy az Észak-amerikai profi liga (MLS) jó választás lehet a számára, azon belül is a Sporting Kansas City csapata.

A Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City az idei szezonban 1 győzelem mellett 3 döntetlennel kezdte a bajnokságot, amelynek köszönhetően csak a 6. helyen állnak. A csapat talán legeredményesebb játékosa az a mexikói Alan Pulido, aki már 74 tétmérkőzésen húzhatta magára az amerikai együttes szerelését, és ezeken szerzett 34 gólt, valamint kiosztott 11 gólpasszt is, így vélhetően erős rivális lenne a magyar támadó számára, ám a két támadó stílusa különböző.

fotó: Sporting Kansas City

Hrutka János azon a véleményen van, ha Varga Barnabás szintet szeretne lépni, akkor Hollandia és Törökország is jó választás lehet a számára. A korábbi kiváló futballista ugyan megemlítette a Feyenoordot és az Ajaxot is a holland csapatok közül, de leginkább a PSV Eindhovent emelti ki, valamint a török Fenerbahcet.

A PSV Eindhoven jelen állás szerint vezeti a holland bajnokságot, ráadásul Luuk de Jong személyében van egy gólerős holland támadójuk, hiszen minden sorozatot figyelembe vévé már 31 találatnál jár a most futó szezonban, valamint van 14 gólpassza is. A holland támadót próbálja valamennyire tehermentesíteni az amerikai Ricardo Pepi, aki 9 gólnál és 2 gólpassznál jár csak.

fotó: Sky Sports

Eindhovenben már tudják, hogy milyen a magyar virtus, hiszen korábban 2008. januárja és 2011. júniusa között a klubot erősítette Dzsudzsák Balázs is, ahol 154 tétmérkőzésen 54 gól és 50 gólpassz állt a neve mellett, ráadásul akkoriban ő számított a holland bajnokság egyik legjobb szélsőjének.

fotó: AFP

A török bajnokságban 2. helyen álló Fenerbahce csapatában jelen állás szerint három klasszikus befejező csatár van, akik közül a bosnyák Edin Dzeko a legeredményesebb a maga 22 góljával, de a belga Michy Batshuayi is 21 gólnál tart, míg a török Serdar Dursun csak 1 gólt jegyzett.

fotó: Haber Global

A Fener drukkereknek jó emlékei lehetnek Szalai Attiláról, aki 2021. januárja és 2023. júliusa között erősítette az isztambuli csapatot, ahol 117 tétmérkőzésen szerepelt, és a csapat, valamint a török bajnokság egyik legjobb védője volt.

fotó: Fenerbahce FK

Bárki is akarja megszerezni Varga Barnabást, annak vélhetően egy komolyabb összeget kell letennie a Ferencváros asztalára, hiszen a 29 éves támadónak 2026 nyaráig érvényes a szerződése a fővárosi zöld-fehéreknél, ráadásul a becsült piaci értéke – amely jelenleg 2 millió euró a Transfermarkt szerint – többszörösét is kérheti a Fradi, amely meghaladhatja az 4-5 millió eurót is.

fotó: Nemzeti Sport