A MOL Fehérvár FC 5-0 arányú győzelmet aratott a Petrocub Hincesti ellen

A MOL Fehérvár FC kiütéses, 5-0 arányú győzelmet aratott hazai pályán a moldovai Petrocub Hincesti ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójának első mérkőzésén.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Moldovában.
Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

MOL Fehérvár FC – Petrocub Hincesti (moldovai) 5-0 (3-0)

Székesfehérvár, 3365 néző v.: Thorarinsson (izlandi)
Gólszerzők: Dárdai (20.), Kodro (23., 11-esből), Stopira (35.), Petrjak (66.), Zivzivadze (88., 11-esből)
Sárga lap: Sabanov (55.), Petrjak (66.), Kojnok (83.), illetve Avram (22.), Jardan (40.), Cotogoi (45+2.), Revenco (88.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego (Kojnok, 82.), Fiola, Stopira, Sabanov, Hangya – Bumba (Pokorny, 71.), Rúben Pinto (Makarenko, 62.) – Dárdai P. (Bamgboye, a szünetben), Kodro (Zivzivadze, a szünetben), Petrjak

Petrocub: Avram – Revenco, Platica, Mudrac, Jardan, Bejan (Lupan, 30.) – Cotogoi, Potirniche (Graur, 71.), Iosipoi – Cojocaru (Fedorov, 73.), Ambros

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, majd a vendégek Ambros révén kapufát rúgtak, ami felébresztette a hazaiakat, akik két perccel később Dárdai Pál góljával megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a következő fehérvári találatra sem, Kodro büntetőből volt eredményes. A Fehérvár a szünetig háromgólosra növelte előnyét, miután Stopira egy sarokrúgásból gólt fejelt.

Fordulást követően sem vett vissza a lendületből a Vidi és egy formás támadás végén Ivan Petrjak megszerezte a negyedik fehérvári találatot is. A Petrocub ebben a játékrészben elvétve jutott el a hazai kapuig, veszélyes helyzete sem volt. A hajrában a Fehérvárnak több lehetősége akadt az ötödik gól megszerzésére, végül Budu Zivzivadze büntetőjével sikerült igen megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra. 

Forrás: MTI, Nemzeti Sport Online, MOL Fehérvár FC