A Kecskemét nyerte a lila-fehér csapatok csatáját – Kecskeméti TE – Újpest FC 1-0 (1-0)

1-0-ra legyőzte hazai pályán a Kecskemét együttese az Újpestet az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati mérkőzésén. A vendég lila-fehérek sok lehetőséget dolgoztak ki a találkozó folyamán, főként a második félidőben, de végül rúgott gól és pont nélkül távoztak a hírös városból.

fotó: Kecskeméti TE

I. félidő

Korán megszerezte a vezetést Szabó István együttese: a 3. percben a saját térfelükön veszítettek labdát az újpestiek, majd Banó-Szabó Bence emelt remekül Lukács Dániel elé, aki ziccerben léphetett ki, majd higgadtan bepasszolta a labdát Banai Dávid mellett a hosszú alsóba. A Kecskemétre visszatérő 27 éves támadónak ez volt az 5. bajnoki gólja az idei szezonban. 1-0

fotók: Kecskeméti TE

A gól után kissé leült a játék, és egyik csapat kapuja sem forgott veszélyben.

A 23. percben egy szögletet követően Mörschel fejelt lágyan kapura, ám ez nem okozott komoly problémát Varga Bence kapusnak.

A KTE is ritkán jutott el az ellenfél kapujáig, de amikor ezt megtette, akkor nagyon veszélyesen csinálta. Az első félóra végén Banó-Szabó pörgette szép mozdulattal a labdát Májer Milán elé, aki a 16-os sarkánál visszatette a jobb lábára a labdát Pauljevic mellett, majd gyönyörűen csavarta el a labdát, de csak a kapufát találta el.

Öt perccel később kis híján emberhátrányba kerültek a fővárosi lila-fehérek: a kecskeméti 16-os előterében Pauljevic felrúgta Banó-Szabót, amelyet a találkozó játékvezetője, Karakó Ferenc elsőre úgy látott, hogy nyújtott lábbal, talppal szabálytalankodott az újpesti játékos, ami miatt fel is mutatta neki a piros lapot. Rövid VAR vizsgálat után végül visszavonta a korábbi döntését, és csak egy sárga lappal jutalmazta a 34 éves játékost.

A 44. percben Simon Krisztián passzolt Mörschelhez, aki a kapunak háttal állt, majd dekázgatott egy kicsit, és végül egy ollózó mozdulattal célba vette Varga Bence kapuját, de a kísérlet középre tartott, így nem okozott gondot a kecskeméti kapusnak.

II. félidő

A második félidőre egy támadóbb Újpest jött ki, és korán egyelíthettek volna: a 49. percben Ganea jobb oldali beadása Zeke Márió kezén pattant meg, amiért Karakó Ferenc azonnal a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Heinz Mörschel állt, de nem tudta értékesíteni a büntetőt, mivel a középre rúgott, de a balra elvetődő Varga lába ott maradt, így védeni tudott, de még szerencséje is volt a 28 éves kapusnak, hiszen a labda kijött a felső lécről. Vélhetően a forduló egyik legszebb védését láthattuk.

Az 57. percben megint Varga Bence volt a főszereplő, ezúttal Albi Doka lövését kellett nagy bravúrral hárítania.

Az utolsó negyedóra elején Csoboth Kevin ívelt át a túloldalra balról, majd Ljujic fejelt Saseréhez, aki három méterről, hatalmas helyzetben fejelhetett, de pont a kecskeméti kapus kezei közé sikerült neki, így ez is kimaradt.

A 81. percben lezárhatta volna a mérkőzést Lukács Dániel, aki a mérkőzés elejéhez hasonlóan ziccerben léphetett ki, de ezúttal már nem tudott túljárni Banai eszén, mivel védeni tudott az újpestiek kapusa.

A hajrában mindent megtett az egyenlítésért az Újpest, de újabb gól már nem esett, így a Kecskemét megnyerte a találkozót.


OTP Bank Liga NB1, 21. forduló

Kecskeméti TE – Újpest FC 1-0 (1-0)

Kecskemét: Varga – Szabó A., Belényesi, Katona – Májer (Iyinbor, 87.), Vágó, Helmich (Derekas, 64.), Zeke – Lukács, Szűcs K., Banó-Szabó (Pálinkás, 71.)

Vezetőedző: Szabó István

Újpest: Banai – Pauljevic, Kobouri, Antzoulas (Doka, 46.), Fehér – Simon K. (Ambrose, 46.), Radosevic (Ljujic, 61.), Aboubakar, Mörschel (Sasere, 46.) – Ganea (Tajti, 72.), Csoboth

Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Lukács (3.)

fotó: Nemzeti Sport


Győzelmének köszönhetően a Kecskemét feljött a tabella 5. helyére, valamint már zsinórban harmadik hazai bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek. Az Újpest veresége miatt visszacsúszott a 10. helyre.