A hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot – Debreceni VSC – Fehérvár FC 3-1 (2-0)

A házigazda Debrecen a francia Brandon Domingues két góljának és gólpasszának is köszönhetően 3-1-re verte a Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A vendéglátó hajdúsági együttes ezzel a sikerrel négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg, míg a Fehérvár három veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki ismét.OTP Bank Liga, 10. forduló:
Debreceni VSC – Fehérvár FC 3-1 (2-0)
Debrecen, 5870 néző, V: Berke
    
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Loncar (Mojzis, 85.), Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran, Szécsi (Bévárdi, 60.) – Domingues (Vajda, 75.), Dzsudzsák (Bódi, 85.) – Bárány (Majdevac, 75.)
    
Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati, 66.), Csongvai, Serafimov, Katona (Christensen, 78.), Gergényi – Flores, Schön, Kalmár – Szabó L. (Mamoudou, 80.), Kodro

Gólszerzők: Bárány (7.), Domingues (33., 71.), illetve Szabó L. (46.)
Sárga lap: Romancsuk (35.), illetve Szabó L. (15.), Serafimov (56.), Mamoudou (90.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, ám támadásban sokkal pontosabbak és veszélyesebbek is voltak a hazaiak, akik már a hetedik percben előnybe kerültek. Bárány Donát gólját ugyan les miatt először nem adta meg a játékvezető, de a videóbírós ellenőrzés után felülbírálta saját döntését. A hátrányba kerülő Fehérvár próbált futballozni és küzdeni az egyenlítésért, ám sok volt a pontatlanság a játékában, miközben a DVSC – a fehérvári kapus rossz kirúgása után – a 33. percben újfent gólt szerzett, így megduplázta előnyét. Az összkép alapján megérdemelten vonulhatott megnyugtató előnnyel a szünetre a házigazda, a vendégek részéről pedig láthatóan és érezhetően többre volt szükség a folytatásban.
Fordulás után ennek megfelelően más felfogásban jött ki az öltözőből a Fehérvár, amely egy perc után szépített is. A vendéglátó ugyanakkor azonnal reagált, ismét magához ragadta a kezdeményezést, és ha nem is szegezte kapujának a riválist, sokkal több veszélyes akciót vezetett. Az egyik ilyen támadásnak a végén Domingues az addigi gólpassza és gólja mellett megint eredményes volt, ezzel visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatásban adódtak ugyan helyzetek, de gól már nem esett, a DVSC pedig megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos