A Gyirmóttal játszott edzőmeccset a Fehérvár FC

A válogatott szünetet kihasználva felkészülési mérkőzést vívott a Sóstói Stadionban a Fehérvár az NBII 6. helyén álló Gyirmót ellen.

A hazaiaknál Bartosz Grzelak Tóth Balázsra, Nikola Serafimovra és Nejc Gradisarra sem számíthatott a válogatott szereplésük miatt.

kép: Fehérvár FC

A Fehérvár remekül kezdte a meccset, hiszen már a 2. percben megszerezte a vezetést Tóth Tamás Vid góljával, aki egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után volt eredményes. A 7. percben Bese fejelt mellé, majd a túloldalon Medgyes lövését védte Veszelinov. Az első félidőben Tóth újabb gólt szerezhetett volna, de védett Rusák. A 27. percben Polgár Kristóf aztán egyenlített a Gyirmótnak, majd Kicsun majdnem megfordította a meccset. Az első félidő végén Stefanelli lövését hárította Rusák.

Az 55. percben Medgyes lövését védte Veszelinov, a kipattanót azonban berúgta Adamcsek, ezzel fordítottak a sárga-kékek. A Fehérvár ezután támadt az egyenlítésért, de Christensen és Katona kísérletei sem találtak utat a gyirmóti kapuba, így vendég sikerrel ért véget a találkozó.

Fehérvár 1-2 Gyirmót (Tóth 2′, ill.: Polgár 27′, Adamcsek 55′)

Fehérvár FC: Veszelinov Dániel – Bese Barnabás (Cserkuti-Németh Olivér 80′), Fiola Attila (Kasper Larsen 61′), Spandler Csaba (Lakatos Kristóf 84′), Gergényi Bence, Simut Mario (Schön Szabolcs 46′) – Sigér Dávid (Berki Marcell 61′), Csongvai Áron (Rúben Pinto 73′), Nicolas Stefanelli – Tóth Tamás Vid (Tobias Christensen 46′), Mamoudou Karamoko (Katona Mátyás 46′)

Gyirmót FC Győr: Rusák Edvárd – Szőke Gergő, Szegi Vince, Adamcsek Máté, Hajdú Ádám, Jova Bálint Péter, Kovács Dominik, Polgár Kristóf, Medgyes Zoltán Henrik, Kicsun Jevhenyij, Kovács Milán

forrás: Fehérvár FC