A Ferencváros nyerte a 225. örökrangadót – MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)

MTK – Ferencváros örökrangadóval zárult a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 30. fordulója, és míg a zöld-fehéreknek már megvan a bajnoki cím, addig a kék-fehérek még harcban vannak a nemzetközi kupaszereplést érő helyért.

fotó: MTI

A találkozó első 25 percében nem történt semmi érdemleges, inkább mezőnyjátékkal telt az idő, de helyzetet nem lehetett feljegyezni, viszont a Fradi játszott mezőnyfölényben.

A 27. percben az első komolyabb lehetőségből gól született, amelyet a Ferencváros szerzett: Lisztes Krisztián balról adott pontosan középre, amelyet Kodro 5 méterről fejelt a kapuba. (0-1)

fotó: Nemzeti Sport

Nem sokáig kellett keseregnie az MTK-nak, hiszen viszonylag hamar érkezett az egyenlítés: Antonov adott be Botka Endre mellett pontosan, és az érkező Németh Krisztián a hálóba fejelt. (1-1)

fotó: MTK Budapest

A 41. percben kis híján nagy fordulatot vett a találkozó. Kocsis lépett volna ki gólhelyzetben, Aaneba azonban szabálytalanul megállította, így a védő sárga lapot, az MTK pedig szabadrúgást kapott. A játékvezető, dr. Csonka Bence a VAR segítségével visszanézte az esetet, ám végül nem szigorította a sárgát piros lapra, hanem észrevette, hogy az esetet megelőzően Kocsis szabyálytalankodott Ben Romdhane-nal szemben, így végül az FTC-nek ítélt szabadrúgást, Aaneba lapját visszavonta, Kocsis viszont besárgult.

Az első félidő végén megint csak előnybe került a Ferencváros: Lisztes Krisztián megint csak balról ívelt a kapu elé, amely végül a kapu bal oldalába vágódott. Demjén Patrikot megzavarták a felugró ferencvárosi játékosok, így védeni nem tudott. (1-2)

Ez a gól volt a félidő igazi csattanója, így döntetlen helyett ferencvárosi előnnyel mentek a csapatok az öltözőbe.

fotó: MTI

A második félidő elején Sevikyan lépett ki, ám Demjén Patrik eszén nem tudott túljárni, és az MTK kapusa védte a próbálkozást, míg a túloldalon Bognár István lövést hárította Dibusz Dénes.

Ezek után megint csak kevesebb gólszerzési lehetőséget láthattunk a csapatoktól, de a hajrára felpörögtek az események.

A csereként beállt Kehinde lövésénél bravúrosan hárított Demjén, viszont az utolsó percek azok az MTK-ről szóltak. Dibusznak Németh, Bognár, majd Kocsis lövésénél is nagyon nagyot kellett védenie, így a magyar válogatott bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy a Ferencváros nyerje meg a 225. örökrangadót a Hungária körúton.


OTP Bank Liga NB1, 30. forduló

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)

Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion

Vezette: Dr. Csonka Bence (Bornemissza Norbert, Garai Péter)

MTK: Demjén - Hej (Kovács M., 81.), Kádár, Kocsis G. - Varju (Végh, 69.), Nagy Zs., Kata (Stieber, 85.), Horváth A. (Jurina, 81.), Antonov - Németh K., Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Ferencváros: Dibusz - Botka (Makreckis, 56.), Wingo, Aaneba, Ramírez (Dhonata, 80.) - Katona B., Maiga (Tóth A., 70.), Ben Romdhane (Pászka, 80.) - Sevikyan, Kodro, Lisztes (Kehinde, 70.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

Gólszerzők: Németh (31. perc) illetve Kodro (27. perc), Lisztes (45+3. perc)


A Ferencváros ezzel a sikerrel tovább stabilizálta a helyét a tabella első helyén, míg az MTK maradt a 6. helyen.