A Diósgyőr nyerte meg a gólgazdag keleti rangadót – Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 5-3 (2-1)

Egy jó kis keleti rangadóval zárult a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapja, hiszen a Diósgyőr együttese fogadta a Debrecen gárdáját. Legutóbb döntetlenre végeztek egymással a felek, ráadásul az a találkozó négy gólt is hozott, így csak bízni tudtunk abban, hogy valami hasonlót láthatunk Miskolcon is.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozó rögtön egy diósgyőri góllal kezdődött: mindössze 52 másodperc telt el a középkezdés óta, amikor is Klimovich a jobb alsóba fejelte Bényei Ágoston jobbról érkező beadását. (1-0)

A hazai csapat itt nem állt le, és a második komoly helyzetükből is gólt szereztek: a 22. percben Lund ívelt előre egy labdát, amelyet Edomwonyi fejelt Megyeri Balázs fölött a kapuba. Óriási hiba volt ez a debreceni védelemtől, míg a miskolciaktól egy remek helyzetfelismerést láthattunk. (2-0)

A 30. percben hatalmas lehetőseget kapott a DVTK arra, hogy végleg lezárja ezt a mérkőzést, miután Ferenczi János lerántotta Edomwonyit a 16-oson belül, amiért büntető következett. A labda mögé Pernambuco állt, ám Megyeri érezte az irányt, és védeni tudott, majd ezután megint csak a Loki kapusa volt akcióban, előbb Lund lövését hárította, majd majd Pernambuco próbálkozását védte.

A kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat a félidő végén: egy jobboldali beadás után Baranyai Nimród elé került a labda, aki 11 méterről, középről ballal a jobb alsóba lőtt. Szinte a semmiből érkezett ez a gól. (2-1)

Az félidőben 2-1-re vezetett a Diósgyőr együttese, de a lélektani előny a debreceniek kezébe került.

A második félidő jól kezdődött a hajdúságiak szempontjából, hiszen gyorsan sikerült egyenlíteniük: a 48. percben Dzsudzsák Balázs távoli lövését még védeni tudta Odyntsov, majd a kipattanót Bárány Donát lőtte a kapuba. (2-2)

A 60. percben újra előnybe került a Diósgyőr: Bényei és Loncar harcolt nagyot egymással a pálya jobb oldalán, majd a labda középre került, amelyet végül Edomwonyi lőtt a kapuba. A VAR vizsgálódott, mivel felmerült annak a lehetősége is, hogy a miskolciak nigériai támadója szabálytalan volt a gól előtt, de Bogár Gergő végül megadta a találatot. (3-2)

fotó: MTI

6 perccel később újra két gól volt a különbség: a csereként beálló Gera Dániel mintegy 20 másodperccel a becserélése után betalált, méghozzá egy hulló labdát mellel maga elé vett, majd Megyeri lába között közelről a kapuba lőtt. (4-2)

A negyedik gól felrázta a DVSC-t, a 70. percben Odyntsov volt akcióban, miután Bárány, Domingues, majd Szécsi lövését is védenie kellett néhány másodperc leforgása alatt.

A 83. percben már a diósgyőri kapus sem tudott mit tenni: a csereként beállt Ojediran jobbal szépen lőtte ki a bal alsót a 16-os vonaláról, így továbbra is élt a remény a Loki pontszerzésére. (4-3)

A játékvezető 7 percet hosszabbított, amelynek a negyedik percében lezárta a nyitott kérdéseket a DVTK: Szabó Levente centerezése megtalálta a fiatal Fekete Vincét, akinek nem volt olyan tökéletes az átvétele, de némi szerencsével a Loki kapujába tudott lőni. A 18 éves támadónak ez volt élete első NB1-es mérkőzése, amelyen első gólját is megszerezte. (5-3)

fotó: Diósgyőri VTK

Egy őrült és végig kiélezett mérkőzés volt ez a keleti rangadó, amely végül a Diósgyőr 5-3-as győzelmével zárult.


OTP Bank Liga NB1, 29. forduló

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 5-3 (2-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 6005 néző

Vezette: Bogár Gergő (Bornemissza Norbert, Garai Péter)

DVTK: Odyntsov – Bokros, Lund, Chorbadzhiyski, Stephen – Vallejo, Bényei (Gera, 66.), Klimovich (Holdampf, 66.) – Pozeg Vancas (Szabó, 86.), Edomwonyi (Fekete, 77.), Pernambuco (Franchu, a szünetben)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

DVSC: Megyeri – Baranyai, Romanchuk (Batai, 97.), Lagator, Ferenczi – Loncar (Szuhodovszki, 69.), Manrique (Ojediran, a szünetben) – Vajda (Szécsi, 69.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 86.) – Bárány

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Klimovich (1. perc), Edomwonyi (22. perc és 60. perc), Gera (66. perc), Fekete (90+4. perc) illetve Baranyai (42. perc), Bárány (48. perc), Ojediran (83. perc)


Ezzel a győzelemmel stabilizálta helyét a tabellán a Diósgyőr, míg a Debrecen együttese maradt az 5. helyen.