A cseréknek köszönhetően 2 perc alatt lerendezte a mérkőzést az Újpest – Újpest FC – Fehérvár FC 2-0 (0-0)

Újpest – Fehérvár mérkőzéssel zárult vasárnap este az OTP Bank Liga NB1 23. fordulójának programja. A fővárosi lila-fehéreknek nagyon kellett a győzelem, hiszen a Kisvárda és a Mezőkövesd is három pontot szerzett a hétvégén, míg a Fehérvár szerette volna megerősíteni a 3. helyét a táblázaton.

fotó: Nemzeti Sport

I. félidő

A találkozón alaposan bekezdett a Fehérvár FC, főként a télen szerződtetett Nejc Gradisar volt elemében. A 21 éves szlovén válogatott a 9. percben ziccerben léphetett ki, de Banai Dávid mellett nem tudta elpasszolni a labdát, majd pár perccel később a felsőlécet lőtte telibe Gradisar.

A 27. percben megint csak a szlovén támadó volt a főszereplő, ezúttal Banai Dávidot próbálta meg kicselezni ziccerben, de nem tudott túljárni az eszén, majd az újpestiek kapusa elütötte a labdát az érkező Nicolás Stefanelli elől.

A félidő végén kétszer is vezetést szerezhetett volna az Újpest, előbb Mörschel lövését tolta szögletre Tóth Balázs, majd pár percre rá Ambrose kísérletét is hárította a fehérváriak kapusa.

fotó: Székesfehérvár / MTI

II. félidő

A fordulást követően inkább a vendégek voltak aktívabbak, és az első komolyabb lehetőség is előttük adódott a 49. percben, amikor is Katona Mátyás lövését védte Banai.

Nem sokkal később gólt szerzett Nejc Gradisar, ám a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. Egy darabig még a VAR is vizsgálta az esetet, de az ítélet nem változott. A visszajátszásokon jól látható volt, hogy a szlovén támadó nem a labdát, hanem az újpestiek játékosát, Aboubakar Keitát nézte végig, akin nagyot lökött, mielőtt labdát szerzett volna. Az már más kérdés, hogy utána jól oldotta meg az akciót Gradisar, de szabadrúgás jöhetett kifelé.

Ennek ellenére is nyomott tovább a Fehérvár, a 74. percben Christensen 22 méteres lövését ütötte ki Banai, de a labda Stefanelli elé került, aki 4 méterről a bal kapufát lőtte telibe.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat: a 76. percben a baloldalon vezetett támadást az Újpest, majd Tamás Krisztián erősen adott középre, a beadásra pedig érkezett a csereként beállt Tajti Mátyás, aki kapásból a kapuba lőtt. A 25 éves középpályásnak ez volt a 3. gólja a bajnokságban. 1-0

Alig ocsúdott fel az első gólból a vendégcsapat, azonnal jött a következő csapás: ezúttal is a baloldalon indultak meg a lila-fehérek, és a csereként beállt Csoboth Kevin centerezett Ambrosenak, aki magabiztosan passzolta a labdát a fehérvári kapuba. Az ifjú nigériai támadónak ez volt a 7. bajnoki találata. 2-0

fotó: MTI

A hajrában tovább nőhetett volna az újpestiek előnye, miután az előrehúzódó Pauljevicet buktatta Karamoko a 16-oson belül, amiért Bogár Gergő 11-est ítélt. A labda mögé Tajti Mátyás állt oda, de Tóth Balázs érezte az irányt, és védeni tudott, majd a kipattanót Simon Krisztián lőtte vissza, de azt is bravúrral hárította a fehérváriak hálóőre.

A vége 2-0 lett az Újpestnek, akik ezzel 134 napot követően tudtak otthon nyerni, de ehhez kellett az is, hogy a Fehérvár elpuskázza az összes lehetőségét.


OTP Bank Liga NB1, 23. forduló

Újpest FC – Fehérvár FC 2-0 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3201 néző

Vezette: Bogár Gergő (Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Zoltán)

Újpest: Banai – Antsoulas, Keita, Koburi – Tamás K. (Simon K., 80.), Mörschel, Mack, Radosevic (Csoboth, 67.), Doka (Pauljevic, 67.) – Ambrose (Ganea, 84.), Ljujic (Tajti, 67.)

megbízott vezetőedző: Víg Péter

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese (Pető, 79.), Christensen, Sigér, Katona M. (Karamoko, 79.), Schön – Stefanelli (Berki, 87.), Gradisar

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gólszerzők: Tajti (76. perc), Ambrose (78. perc)


Sikerének köszönhetően az Újpest valamennyire fellélegezhet, hiszen megint csak 7 ponttal előzi meg a kieső helyen tanyázó Kisvárdát, míg a Fehérvár FC maradt a 3. helyen, és innen várja a bajnokság folytatását.