450. bajnoki mérkőzését játszotta az NB1-ben Böde Dániel

Harminc felett egyik napról a másikra meg lehet öregedni, vallja Böde Dániel, aki lejátszotta a 450. bajnokiját az élvonalban a DVSC ellen. A találkozót ráadásul 2-0-ra megnyerte a paksi gárda, így a csapat jelenleg a 3. helyet foglalja el a tabellán.

fotó: http://nemzetisport.hu

,,Hogy mi az első gondolatom, amikor azt hallom, négyszázötven mérkőzésem van az NB1-ben? Hát az, hogy öreg vagyok… mondta a Loki elleni győzelem másnapján Böde Dániel, a paksiak 25-szörös válogatott labdarúgója. A négyszázötven bajnoki nem kevés, hosszú évekre van szükség, hogy valaki idáig eljusson, ám szerencsére a súlyos sérülések elkerültek, így elérhettem ezt a kerek meccsszámot. Természetesen ilyenkor az embernek eszébe jut az első, bár az én esetemben meglehetősen sokat kell visszamenni az időben, szeptember tizenhatodikán volt tizenhét éve, hogy bemutatkozhattam. A Diósgyőrt fogadtuk, akkor még védekező középpályást játszottam és jól emlékszem, Lengyel Ferenc vezetőedző azzal küldött a pályára nagyjából fél órával a befejezés előtt, hogy próbáljam semlegesíteni az ellenfél kétméteres támadóját, Belényesi Miklós. Báló Tamás góljával már az első félidőben fordítottunk, jöttek a felívelések, de megtartottuk az előnyt, és emlékeim szerint a fejpárbajok többségéből jól jöttem ki. Akkor nyilván nem az járt a fejemben, hogy hány meccsig juthatok el, egyszerűen csak örültem, hogy pályára léphettem az NB1-ben. Sohasem volt célom, hogy legyen, mondjuk, száz meccsem, csak jöttek, és remélhetőleg egy ideig még jönnek is.”

Böde Dániel ezzel a 10. helyre lépett fel az NB1 örökranglistáján és akár a 6. helyre is előreléphet még a szezon során, de ahhoz még 13 mérkőzésen pályára kell lépnie, viszont az élvonalat már nagyon nehéz megközelíteni, hiszen ők már 500 mérkőzés felett vannak, de ha továbbra is folytatja pályafutását a 36 éves támadó, akkor bármi előfordulhat.

Böde Dániel jól érzi magát a Paksi FC-ben | JochaPress.hu

fotó: http://nemzetisport.hu

NB1-es pályára lépési örökranglista

1., Végh Zoltán (570 mérkőzés)

2., Kuttor Attila (560 mérkőzés)

3., Illés Béla (540 mérkőzés)

4., Szabó György (510 mérkőzés)

5., Szűcs Lajos (486 mérkőzés)

6., Szusza Ferenc (463 mérkőzés)

7., Kocsárdi Gergely (458 mérkőzés)

8., Tóth József (456 mérkőzés)

9., Bíró Sándor (451 mérkőzés)

10., Böde Dániel (450 mérkőzés)

Böde Dániel Archives | JochaPress.hu