32-szeres fehérorosz válogatottat igazolt a DVTK – Vlagyiszlav Klimovics érkezett

A miskolci klub hétfőn honlapján jelentette be a 27 éves középpályás szerződtetését, aki 2022 tavaszán fél évig Gyirmóton játszott, az előző szezont pedig Cipruson töltötte a Nea Salamina Famagusta együttesénél.
„Annyit megígérhetek, hogy minden mérkőzésen küzdeni és harcolni fogok azért, hogy a csapat győztesen hagyja el a pályát. Volt időm megismerni a szakmai munkát Ausztriában, remélem, hogy szép eredményeket érünk el együtt és minél előkelőbb helyen fogunk végezni a tabellán” – utalt a kéthetes közös edzőtáborra Klimovics, aki a fehérorosz válogatott mind a négy idei Eb-selejtezőjén pályára lépett, sorrendben Svájc, Románia, Izrael és Koszovó ellen.
Klimovics 2014-ben fehérorosz bajnokságot, majd a következő évben Fehérorosz Szuperkupát nyert nevelőegyesületével, a BATE Boriszovval, a 2015/16-os kiírásban a Jelgava csapatával elhódította a Lett Kupát.

Forrás: www.mti.hu http://dvtk.eu/


DVTK (változás a játékosállományban)

Érkezők: Karlo Sentic (kölcsönbe, Hajduk Split), Artem Odincov (Kisvárda), Bozsidar Csorbadzsijszki (Widzew Łódź), Marin Jurina (Szaud-Arábiában játszott), Požeg Vancaš (FC Koper-szlovén 1. osztály), Rudi Požeg Vancaš (FC Koper), Csatári Gergő (kölcsönből vissza Kazincbarcikáról), Nagy Ákos (kölcsönből vissza Kazincbarcikáról), Julien Célestine (Franciaország),  Álex VallejoBitok Stephen (Volga, Oroszország), Vlagyiszlav Klimovics (Famagusta)


Távozók: Eppel MártonKönyves NorbertSzűcs Kornél (Kecskemét), Koman VladimirSenkó Zsombor (ZTE), Cseke Benjámin (kölcsönből vissza Mezőkövesdre), Radics Márton (kölcsönből vissza a Puskás Akadémiához), Vajda Botond (Debrecen), Illés Bálint (Mezőkövesd), Koman VladimirSzőke AdriánHornyák Marcell (PMFC), Könyves Norbert (Paks)