2023 legjobban bevált NBI-es igazolásai

2023-ban is sok izgalmas átigazolást láthattunk az NBI-ben. Voltak olyanok akiktől többet vártak a szurkolók, olyanok is akik csak fél évig voltak Magyarországon, de nem tudtak kimagaslót nyújtani és olyanok is, akik abszolút beváltak és húzóemberei lettek a csapatuknak. Most összegyűjtöttük 2023 legkiemelkedőbb NBI-es igazolásait.

Mohamed Abu Fani: Az izraeli középpályást a Ferencváros szerződtette a nyáron és egy remek vételnek bizonyult. 15 meccsen 2 gólt és 9 gólpasszt jegyzett az őszi szezonban, míg Európában 1 gólig és 3 gólpasszig jutott.

Varga Barnabás: A Ferencváros a nyári átigazolási időszakban szerezte meg a magyar válogatott támadóját, aki a címvédőnél is szórta a gólokat: 10 bajnokin 8 gólig jutott, Európában pedig 9 mérkőzésen szerzett 9 gólt és 5 gólpassza is van már új csapatában.

Horváth Krisztofer: A Kecskemét télen szerezte meg kölcsönben a Torinótól Horváth Krisztofert, aki góljaival és gólpasszaival segítette a lilákat az ezüstéremhez, majd nyáron sikerült újra megszerezniük Horváthot, aki a magyar válogatottban is bemutatkozott az ősszel.

Brandon Domingues: A Budapest Honvédtól szerezte meg a francia játékost a Debrecen nyáron, aki a Konferencia Liga selejtezőjében egy fontos gólpasszt jegyzett az Alashkert ellen, de emellett pontot érő gólt szerzett a Ferencváros ellen és a Fehérvár ellen 2 góllal és 1 gólpasszal zárt. Összesen 5 kanadai pontja van a jelenlegi szezonban.

Antonio Mance: A horvát támadó nem ontotta a gólokat Debrecenben, nyáron viszont Zalaegerszegre került, ahol minden sorozatot figyelembe véve 13 meccsen 7 góllal zárt, viszont az utolsó meccseken már nem játszott, a sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy számára véget ért az egerszegi kaland.

Nemanja Antonov: Nem a légiósokra alapozott az MTK a nyáron, ám Antonov erősítette a kivételt és megérte szerződtetni a szerb védőt az Újpesttől. Antonov alapember lett a kék-fehéreknél, védőként 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett az őszi szezonban és a középmezőnyben helyezkedik el az MTK-val a tabellán. November 1. óta 7 mérkőzésen 7 kanadai pontot számlál.

Rudi Pozeg Vancas: A szlovén középpályás szerződtetése jónak bizonyult a DVTK részéről. Vancas az NBI legjobb középpályásai közé tartozik és eddig 5 góllal valamint 3 gólpasszal járult hozzá a miskolciak szerepléséhez az idei szezonban.

Mezei Szabolcs: Mezei kegyvesztetté vált az MTK-ban, ám Bognár György minden bizonnyal látta benne a potenciált tavalyi állomáshelyén a Hungária körúton. A Paksra szerződött Mezei a Sofascore összesített listájában ott van a 10 legjobb NBI-es játékos között az idei szezonban, emellett alapember lett az őszi bajnoknál, ahol 3 gólt és 4 gólpasszt jegyzett eddig a szezonban.

Tóth Balázs: Végy egy jó kapust! Ezt a tanácsot megfogadták Fehérváron és a nyáron kölcsön vették Tóth Balázst Felcsútról, aki rendre magabiztosabb és sikeresebb teljesítménnyel rukkolt elő a Fehérvár bajnoki meccsein, amivel nagyban hozzájárult a székesfehérváriak jelenlegi 3. helyezéséhez. Tóth 5 clean sheet-et tudhat eddig magáénak és mindössze 2-szer kapott ki vele a csapat kapuban.

Katona Mátyás: Katona téli szerződtetése az Újpesttől igazán csak most érett be: A fiatal játékos rögtön gólt szerzett az első olyan meccsén, amelyen kezdő volt, ám mindössze 2 góllal zárta a tavaszi szezont. Idén azonban jobban kinyílt nála a gólzsák: Ő szerezte a Fehérvár első bajnoki gólját az új szezonban, hatalmas gólt akasztott az MTK hálójába, a hajrában mentett pontot Felcsúton, mesterhármast ért el a Kecskemét ellen, majd az évet is góllal zárta.

Kalmár Zsolt: A nyár egyik slágerét tudták le a fehérváriak a nyáron, amikor megszerezték a DAC-tól a magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot, akinek az érkezésével elindult felfelé a csapat. Amióta Kalmár kezdő lett Fehérváron, csak kétszer kaptak ki a bajnokságban. Kalmár 3 gólt és 5 gólpasszt jegyez eddig 11 bajnokin.

Szappanos Péter: Pakson válogatott kerettag kapussal erősítettek a nyáron és Szappanos Péter meghálálta a bizalmat. A 3. legkevesebb gólt kapta a Paks az idei bajnokságban és több nagy bravúrt mutatott be a szezon folyamán.

Rajtuk kívül ki lehet emelni a Ferencváros 2 védőjét, Cebrail Makreckis-t, illetve Ibrahim Cissé-t is, akik remekül beilleszkedtek a csapatba és hozzájárultak a zöld-fehérek Konferencia Liga menetelésének.

Az újpesti Heinz Mörschel németországi tapasztalattal érkezett a Megyeri útra és 26 bajnokin 5 gólig és 2 gólpasszig jutott az NBI-ben ebben a naptári évben, teljesítményére pedig a dominikai válogatottban is felfigyeltek és behívót kapott hazája válogatottjába. Mörschel idén győztes gólt szerzett a Kisvárda ellen, majd egymaga fordította meg a DVSC elleni bajnokit, ezzel 6 pontot szállított a lilák konyhájára, amely a rossz évzárás miatt utólag értékelődött fel, hiszen így nem kerültek a veszélyzóna közvetlen közelébe.