,,Sporttörténelmet írhatunk! – bravúrra készül a Nyíregyháza a Magyar Kupában

Történelmi lehetőség kapujában van a Merkantil Bank Liga NB2-ben listavezető Nyíregyháza Spartacus FC együttese. Tímár Krisztián legénysége eddig három akadályon küzdötte át az idei MOL Magyar Kupában, név szerint a Tiszaújváros, a Dunaföldvár és Szentlőrincen sikerült túljutniuk a nyírségieknek. A sorozat negyeddöntőjében az NB1-ben szereplő Kecskemét látogat majd hozzájuk, amely majd egy jó erőfelmérő lehet, hiszen a Nyíregyházának nagy esélye van arra, hogy közel 10 év után újra az élvonalban szerepeljen.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A találkozó előtt a nyíregyháziak két játékosa, Dala Martin és Nagy Barnabás nyilatkozott.


Dala Martin, a Nyíregyháza Spartacus FC kapusa

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,Nagy esély volt arra, hogy ebben a körben már egy NB1-es csapatot kapunk, így nem lepődtünk meg a sorsolás kapcsán. Úgy gondolom, hogy mindenki ellen van esélyünk, és szeretnénk továbbjutni a Kecskeméttel szemben.”

Nagy Barnabás, a Nyíregyháza Spartacus FC védője

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Örülök, hogy a Kecskemét ellen játszhatunk a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, nagyon várom a mérkőzést. Tudom, hogy a szurkolók közül sokan abban bíztak, hogy a Ferencváros, vagy a Diósgyőr ellen játszhatunk, de ha nyerünk a Kecskemét ellen, akkor a következő fordulóban ez is megtörténhet. Tudom, hogy sporttörténelmet írhatunk ha a négy közé kerülünk, és szeretnénk nagyot alkotni a kupában is a bajnokság mellett.”


A Nyíregyháza Spartacus FC még sosem tudott bejutni a Magyar Kupa elődöntőjébe, viszont fennállása során már hétszer eljutott a negyeddöntőig. Legutóbb a 2013/2014-os szezonban az akkori NB2-as Szparit a DVSC állította meg.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Nyíregyháza Spartacus FC – Kecskeméti TE MOL Magyar Kupa negyeddöntő ma este 20:45-kor kezdődik a Balmazújvárosi Városi Stadionban. A párharc egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, vagy akár 11-esek is jöhetnek. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.