Nem állt messze a negyeddöntőtől a Mezőörs a Magyar Kupában, a Vasas csak tizenegyesekkel jutott tovább

A Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályban szereplő Mezőörs KSE vendége volt az NBII 3. helyén álló Vasas a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Az angyalföldiek kispadján most debütált Gera Zoltán vezetőedzőként.

A mezőörsi szurkolók remek hangulatot varázsoltak a találkozóra. A meccset a Mezőörs kezdte jobban, az elején adtak munkát Uram Jánosnak. A második félidő elején aztán Holender passzát Berecz váltotta gólra, ezzel a Vasas megszerezte a vezetést. A 80. percben egy nagy bedobást követően egyenlített a Mezőörs, miután Végh Tibor passzolta be a labdát Uram mellett. A rendes játékidő 1-1-el ért véget.

A hosszabbításban sem tudta feltörni a mezőörsi védelmet a Vasas, pedig megvoltak a helyzeteik Holender és Vida révén, de Somogyi védett, így jöhettek a büntetők.

A Mezőörsnél egyedül Kerékgyártó hagyta ki a büntetőjét, amit Uram János védett. A Vasasnál senki nem hibázott, így 5-4-re megnyerték az angyalföldiek a tizenegyespárbajt és ott vannak a negyeddöntőben tavalyhoz hasonlóan.

A Vasas gyengén futballozott a találkozón, a Mezőörs viszont minden tiszteletet megérdemel, hiszen alighanem a szezon slágere a megyei csapat idei menetelése a kupában.

Mezőörs 1-1 Vasas (Végh 80′, ill.: Berecz 57′) tizenegyesekkel 4-5

Mezőörsi tizenegyesgólszerzők: Vári, Simigla, Venczel, Böröczky

Vasas tizenegyesgólszerzői: Urblík, Vida, Berecz, Zimonyi, Radó

Mezőörs KSE: Somogyi – Böröczky, Kerékgyártó, Vadász, Tóth L., Zámbó, Végh, Vayer, Tóth M., Nagy, Vári
cserék: Proceller D., Varga, Kelemen, Debreceni, Simon, Venczel, Szántó, Proceller K., Kreicz, Simigla, Puzsoma, Roll
vezetőedző: Bohner Roland

Vasas FC: Uram – Ódor, Otigba, Hidi M – Girsik, Urblík, Sztojka, Deutsch – Hinora, Szalay, Holender
cserék: Jova, Bánfalvi, Puskás, Litauszki, Berecz, Papp, Doktorics, Rab, Vida, Zimonyi, Radó, Bakti
vezetőedző: Gera Zoltán

A Diósgyőr után a Vasas a második negyeddöntős a kupában. Ma 17 órától Kozármisleny-MTK és Veszprém-Kecskemét, 18 órától Tiszakécske-Kisvárda, 19 órától pedig Debrecen-Ferencváros nyolcaddöntőkkel folytatódik a kupa.