MOL Magyar Kupa 4. forduló: A DVSC jutott először a legjobb 16 közé

Kedd este megkezdődött a MOL Magyar Kupa 4. fordulója, ahol az NB2 éllovasa, az ETO FC Győr fogadta az NB1-es DVSC-t, tehát igazi parázs mérkőzésnek lehettünk szemtanúi. Hiába kezdett jól a Győr, végül mégis a hajdúságiak örülhettek a találkozót követően, hiszen ha csak egy góllal is, de jobbnak bizonyultak a riválisnál, így a DVSC jutott tovább először a MOL Magyar Kupában.

fotó: http://kisalfold.hu

A Győr egy 4-0-ás Mosonmagyaróvár elleni győzelemmel hangolt a kupameccsre, míg a DVSC 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen.

Az ETO kezdőjében nem volt nagy meglepetés, hiszen szinte a legerősebb kezdőjét küldte pályára Antonio Munoz vezetőedző, míg a Lokinál volt változás, hiszen a hétvégi mérkőzéshez képest bekerült Milosevic, Oliveira és Majdevac is, de ennek ellenére is egy eléggé erős DVSC-vel állt fel Srdjan Blagojevic.

A 8. percben már vezethetett volna a Győr, de Claudiu Bumba 28 méteres balos lövése a felsőlécen csattant.

Magyar Kupa: a Debrecen jutott elsőként a nyolcaddöntőbe | Goal.com  Magyarország

fotó: http://goal.com

A Lokinak nem ízlett az ETO letámadásra épülő játéka, hiszen a győriek kimondták a mérkőzés előtt, hogy nem feltartott kézzel várják a debrecenieket, hanem szeretnék a saját játékukat játszani.

A 18. percben Skvarka próbálta meglepni Milosevicet egy balról érkező szöglettel, de a kapus óriási bravúrral hárítani tudott. Nem sokkal később Anton próbálkozott, de lövése nem sokkal fölé ment.

Az első Loki helyzetre a 25. percig kellett várni, amikor is Dzsudzsák Balázs vette célba a bal alsót, de Pap Eduárd óriási bravúrt bemutatva megmentette az ETO-t a bekapott góltól.

A félidő vége fele Keresztes Krisztián fejelt nem sokkal a kapu mellé, majd Skvarka lövése ment el a kapufa mellett.

A 44. percben láthattuk a mérkőzés addigi legnagyobb lehetőségét, hiszen Ojedira bepasszára Majdevac érkezett, de 5 méterről nem tudta bekotorni a labdát az ETO kapujába, mivel ott volt Pap, és védeni tudta a közeli kísérletet.

Nem érződött az osztálykülönbség az ETO–DVSC mérkőzésen

fotó: http://bunteto.com

A második félidő elejét is veszélyesebben kezdte az ETO, előbb Bumba, majd Csontos Dominik volt veszélyes a debreceni kapura.

Ezután kiegyenlített mérkőzést láthattunk, és mind a két oldalon adódtak kisebb lehetőségek, de a gól továbbra is elmaradt.

A 85. percben Dzsudzsák Balázs lőtt be élesen egy szabadrúgást, amelyet Bárány Donát csúsztatott meg, majd Bévárdi Zsombor közvetlen közelről bepofozta a labdát a kapuba. A VAR ugyan vizsgálta az esetet, hogy nem-e volt kezezés Bévárdinál, de végül a játékvezető megadta a gólt, így megszerezte a vezetést a Loki. 0-1

A mérkőzés végére mindent egy lapra feltéve támadott az ETO, de jól zárt a DVSC védelme, így 1-0-ás győzelmet arattak a hajdúságiak. A gólt végül Bárány Donátnak adták, mivel a fejesnél már gólvonalon túl volt a labda, amelyet Bévárdi Zsombor bekotort.

Összeségében nem látszódott az NB1 és az NB2 közötti különbség ezen a mérkőzésen.

fotó: http://dvsc.hu


Értékelések

Antonio Munoz, az ETO FC Győr vezetőedzője: ,,Jól kezdtünk, megvoltak a lehetőségeink a vezetés megszerzésére, és a fordulás után is jól tartottuk magunkat. A hiba benne van a játékban, ezúttal egy pontrúgás utáni szituáció döntött a vendégcsapat javára.”

Srdjan Blagojevic, a Debreceni VSC vezetőedzője: ,,Jó munkát végeztek a játékosaink, mert nem volt könnyű a motivált, első osztályú szinten teljesítő Győr ellen játszani. A szünet után feljavult a védekezésünk, és a két hasonló teljesítményt nyújtó csapat közül nekünk sikerült gólt szerezni.”