Magabiztosan jutott tovább a Nyíregyháza a kupában – Szentlőrinc SE – Nyíregyháza Spartacus FC 1-5 (1-3)

A tavalyi szezonban még a másodosztályban játszott egymás ellen a Szentlőrinc és a Nyíregyháza, de azóta nagyont fordult a világ, hiszen a baranyaiak elbukták az osztályozót, és jelenleg az NB3 Dél-Nyugati csoportjában a feljutásért harcolnak, míg a Nyíregyháza bennmaradt az NB2-ben, és jelenleg magabiztosan vezeti a tabellát, ráadásul a szabolcsiaknak is feljutási ambícióik vannak. A Szentlőrinc meglepetésre készült, míg a Szpari szerette volna érvényesíteni a papírformát.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

I. félidő

A találkozót jól kezdte a Nyíregyháza, és már a 2. percben vezetést szerzett: egy jobboldali szabadrúgást követően Kesztyűs Barna adott be, a középen érkező Novák Csanád pedig Szmola Bálint kapujába fejelte a labdát. 0-1

4 perccel később megduplázhatta volna csapata előnyét és góljai számát is Novák Csanád, miután remek labdát kapott, majd átemelte a hazaiak kapusát, de Sághy Félix a gólvonalról tisztázott.

A 8. percben jött az első szentlőrinci lehetőség, ekkor Novák Zsombor eresztett meg egy távoli lövést, de azt magabiztosan fogta Fejér.

Novák Csanád nagy kedvvel játszott a mérkőzésen és aktívan is kezdett, a 11. percben Nagy Barnabás bedobását csúsztatta kapura a 29 éves támadó, de Szmola hárítani tudott.

A 18. percben egyenlíteni tudott a hazai csapat, a Kisvárdától kölcsönbe érkező Helesh Yaroslav kapott jó labdát Novák Zsombortól, majd a fiatal balszélső 13 méterről kilőtte a jobbalsót. 1-1

6 perccel később megint csak Novák Csanád volt a főszereplő, ezúttal egy beívelt szabadrúgást fejelt fölé a nyíregyházi támadó.

A 27. percben már nem hibázott a center, Gresó Mátyás ment el a jobb oldalon, majd a beadására érkezett Novák Csanád, aki közelről a kapuba passzolt. 1-2

A 37. percben jött az újabb nyíregyházi gól, ezúttal egy szögletet követően Novák Csanád lövését blokkolták a szentlőrinci védők, amely pont az előrehúzódó Temesvári Attila elé került, aki közelről nem hibázott. A 23 éves védő először került be a nyírségiek kezdőjébe, és ezt rögtön egy góllal is hálálta meg. 1-3

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

II. félidő

A második játékrész első lehetősége a baranyai gárda előtt adódott, a Nyíregyházától kölcsönkapott Pataki Bence indult meg szép cselekkel a kapu felé, de Fejér Béla eszén nem tudott túljárni a lövésével.

Ezután egy darabig nem történt semmi érdekes a találkozón, a Szpari nyugodtan passzolgatott a kétgólos előnye birtokában, míg a Szentlőrinc igyekezett labdákat szerezni és abból gyors kontrákat vezetni.

A 71. percben Gresó Mátyás hagyott ki egy óriási ziccert, a 27 éves támadó 11 méterre volt a kaputól, és senki sem volt a környékén, mondhatni, hogy bárhová lőhette volna a labdát, de mellé célzott. Fogta is a fejét Gresó.

A mérkőzés vége fele jártunk, amikor is a csereként beállt Nagy Dominik szögletére Novák Csanád érkezett, aki teljesen üresen maradt és remekül fejelte a labdát a kapu jobb oldalába. A 29 éves támadó klasszikus mesterhármast ért el, ráadásul megérdemelten. 1-4

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Három perccel a negyedik nyíregyházi gól után szépíthettett volna a Szentlőrinc, egy remek kontra végén Szabó Zalán lőhetett közelről, de Fejér Béla bal lábában elakadt a labda.

A ráadás utolsó perceiben jött a kegyelemdöfés: a hazai védők bizonytalankodtak, és ezt használta ki Beke Péter, aki elcsente a labdát, majd magabiztosan a kapuba lőtt. Bekének ez volt a 4. gólja a kupában, korábban még az NB1-es Paks színeiben lőtt mesterhármast a szintén harmadosztályú BKV Előrének. 1-5

A játékvezető ezután lefújta a mérkőzést, összeségében a Nyíregyháza érvényesítette a papírformát.


MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Szentlőrinc SE – Nyíregyháza Spartacus FC 1-5 (1-3)

Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep

Játékvezetők: Molnár Attila (Tóth II. Vencel, Vörös Dániel)

Szentlőrinc: Szmola – Németh, Sághy, Keresztes(Tamás 62.), Kiss-Szemán, Havas Kesztyűs M.(Múcska a szünetben), Pataki, Helesh(Szabó 79.), Hleba(Medgyesi a szünetben), Novák Zs.(Csörgő 62.)

vezetőedző: Pichler Gábor

Nyíregyháza: Fejér – Baki, Gengeliczki, Temesvári, Farkas B.(Beke 80.), Sigér, Kesztyűs B.(Nagy D. 80.), Nagy B., Gresó, Herjeczki (Oláh 57.), Novák Cs.

vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerzők: Helesh (18.) illetve Novák (2., 27., 84.) Temesvári (37.) Beke (90+3.)

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


A Nyíregyháza így várhatja a ma esti negyeddöntős sorsolást, míg a Szentlőrinc az NB3-as bajnoki rajtra készülhet.