Kiesett a címvédő a kupából, tovább menetel a DVTK

A Magyar Kupa címvédője utazott Miskolcra a legjobb 16 között. A zalai kék-fehérek remek formában vannak, céljuk pedig a címvédés lehetett volna csak. A hazaiak pedig a döntőig menetelnének, ezzel esélyt teremtve arra, hogy a klub megszerezze harmadik Magyar Kupáját. Gólgazdag mérkőzésen búcsúzott a címvédő a kupától, a piros-fehérek pedig az első csapat amelyik bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Magyar Kupa nyolcaddöntő, Miskolc, DVTK Stadion 4-2 (3-0)

Diósgyőri VTK: A. Odynstov – G. Stephen,  Szatmári Cs., M. Lund, Gera D. – Franchu (Pernambuco 68′), Holdampf G. (CSK), D. Popadiuc (A. Vallejo 61′) – R. Pozeg Vancas (A. Kampetsis 94′), Szabó L. (B. Edomwonyi 61′), Jurek G. (Bényei Á. 61′) Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Zalaegerszegi TE: Dombó D. – Medgyes S., Csóka D., Z. Lesjak (CSK lecserélésig) (Mim G. 46′) , Várkonyi B. – Kovács B. ( B. Sankovic 46′ (CSK becserélésétől)), G. Hadida – Vogyicska B., J. Spoljaric (Y. Croizet 58′), Sajbán M. (Bedi B. 75′) – Németh D. (Gruber Zs. 46′) Vezetőedző: Márton Gábor 

Vezette: Zierkelbach P. (Georgiu T., Horváth R.)

Gólszerzők: Gera D. 7′, R. Pozeg Vancas 13′, Szabó L. 45′, B. Edomwonyi 76′ illetve Sajbán M. 54′, Y. Croizet 83′

A DVTK sokkal agilisabban kezdte a mérkőzést, szögleteket rúgott, és állandó pressing alatt tartotta a Zalaegerszeg kapuját.

Remek Jurek szögletet követően robbant be Gera Dániel az ötös vonalára, ahonnan csak be kellett stukkolnia a labdát a kapu üres, jobboldali részére. 

Nagyszerű kezdet a Diósgyőrtől, egy labdaszerzést követően a szlovén válogatott Pozeg Vancas sprintelt a vendégkapuig, majd a megpattanó labda vágódott a kapuba, itt már kettővel ment a DVTK.

Szabó és Lesjak csatája a labdáért / kép: nb1.hu

Az első félidő második felében a hazaiak kicsit visszább vettek a tempóból, de még így is a helyzetek többségét ők dolgozták ki.

A mérkőzést és a továbbjutást már az első félidőben eldöntötte a Miskolc, Pozeg Vancas pontos passzára a bevetődő kölcsöncsatár, Szabó Levente érkezett, aki a hálóba talált, így három gólos előnnyel vonult szünetre a Diósgyőri VTK a Zalaegerszeggel szemben.

A második félidőben a frissítéseknek köszönhetően a ZTE új erőre kapott. 

A DVTK továbbra is dominálta a mérkőzést, de veszélyes kontrából szép kombináció végén csökkentette hátrányát az Egerszeg, Sajbánnak köszönhetően. 

A második félidő közepén egy területet átadó, és abból kontrázni próbáló DVTK-t, és egy, az eredmény után futó ZTE-t láthattak a pályán.

Átadás készülőben / kép: m.hirstart.hu

Az egyik kontrából betalált a Diósgyőr, amivel ténylegesen lerendezett minden kérdést a továbbjutást illetően. Bright Edomwonyi tologatta a játékszert, majd egy életerős tekerést követően Dombó csak belekapni tudott a labdába. Újból négy gólos előnybe kerültek a hazaiak.

Nagy fordulatot nem, de az eredményben változást hozott a Mim Gergellyel szemben elkövetett szabálytalanság a büntetőterületen belül, a büntetőt a francia Yohan Croizet értékesítette.

A Zalaegerszegnek nem sikerült megvédenie a címét, a miskolciak pedig továbbjutottak, méghozzá megérdemelten. 

Indexképen Croizet és a hazai csapatkapitány Holdampf csatája / kép: dvtk.eu