Gólgazdag mérkőzésen jutott tovább a Paks – Vasas FC – Paksi FC 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)

Szerdán kora este folytatódtak a MOL Magyar Kupa negyeddöntős küzdelmei, előbb a Fáy utcában láthattunk egy mérkőzést, ahol a feljutásra pályázó Vasas együttese fogadta az NB1-ben a 2. helyen álló Paksot.

fotó: Nemzeti Sport

A mérkőzést az NB1-ben szereplő Paks együttese kezdte dominánsabban, és látszódott, hogy szeretnék hamar elrendezni a továbbjutás kérdését. Az első helyzet is előttük adódott, a 11. percben Haraszti Zsolt lövése megpattant Otigbán, amely nem sokkal a kapu mellé ment. Pár perccel később Skribek Alen jelentkezett egy távoli lövéssel, amely kb. fél méterrel ment el a kapu mellett.

A 25. percben az angyalföldi gárda is jelezte, hogy itt van a mérkőzésen, Berecz Zsombor remek kiugratása után Ódor került helyzetbe, de belerúgta a labdát Simonba, ráadásul az asszisztens lest jelzett az akció végén. Ezután Tóth Milán előtt is adódott egy lehetőség, de a gyenge lövése elgurult a kapu mellett. A félidő végéhez közeledve Holender lövése ment nem sokkal a kapu fölé.

Már úgy tűnt, hogy gól nélkül fog zárulni az első félidő, ám a 44. percben Haraszti Zsolt lövése Tóth Barnán irányt változtatott, amely kikötött a Vasas kapujában. (0-1)

fotó: MTI

A második félidőre egy bátrabb Vasas futott ki, és ennek meg is lett az eredménye: az 59. percben egy szép támadás végén Tóth Milán centerezett középre, Holender két méterről a kapusba lőtt, de szerencséjére a labda valahogyan a hálóba került. (1-1)

Az angyalföldiek egyenlítő gólja érezhetően jobbá tette a mérkőzést, hiszen a csapatok azonnal felpörögtek. Nem sokkal később Tóth Barna révén a Paks veszélyeztetett, a támadó kapura fordult kb. 18-19 méterről, de Uram hatalmasat védett. A következő helyzetig egészen a 77. percig kellett várni, amikor is Kocsis Bence 22 méteres szabadrúgása megpattant, és úgy vágódott a felsőlécre.

A 82. percben Holender beadásába Kocsis ért bele kézzel, amelyet Vad II. István játékvezető megtekintett a VAR-on. A videózás eredménye végül 11-es lett, óriási lehetőséget kapott a Vasas. A labda mögé Tóth Milán állt oda, aki nagyon higgadtan a léc alá lőtt, ezzel fordított a Vasas. (2-1)

fotó: Vasas FC

Az angyalföldiek közel voltak a negyeddöntő eddigi legnagyobb meglepetéséhez, de a 90. percben egyenlített a Paks, miután Papp Kristóf egy csellel elküldött két védőt, majd a rövid alsóba lőtte a labdát. (2-2)

Ezután több gól nem született, jöhetett a 2×15 perces hosszabbítás.

A 93. percben Baráth Botond vett le egy beadást rosszul, amely pont jó volt Böde Dánielnek, aki első lehetőségét azonnal gólra váltotta, miután 8 méterről a kapuba bombázott. (2-3)

fotó: MTI

Ezután nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, így egygólos paksi vezetéssel ért véget az első 15 perc.

A 106. percben rögtön helyzetbe kerültek a vendégek, Kovács Krisztián közeli lövésénél Uram János megint bemutatott egy óriási bravúrt.

Nem sokkal később eldőlt a továbbjutás sorsa, Vida Máté a 16-oson belül lerántotta Böde Dánielt, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Hahn János állt oda, akinek Uram a kapufára ütötte a kísérletét, de a kipattanót nem hibázta el a korábbi gólkirály. (2-4)

A 119. percben jött a kegyelemdöfés, amikor is Windecker József közelről Uram kapujába fejelte a labdát. (2-5)

fotó: MTI

Nem sokkal később lefújta a mérkőzést Vad II. István, amely 5-2-es paksi győzelemmel zárult. Összességében szoros és drámai volt ez a negyeddöntős párharc, de a végére kijött a két csapat közötti különbség.


MOL Magyar Kupa, negyeddöntő

Vasas FC (NB2) – Paksi FC (NB1) 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2004 néző

Vezette: Vad II. István (Szert Balázs, Berényi Ákos)

Vasas: Uram – Pávkovics, Otigba, Baráth – Ódor (Szánthó 46.), Berecz (Urblík 46.), Vida, Doktorics – Holender (Radó 80.), Tóth M. (Litauszki 88.), Hinora (Hidi M. 75.)

Vezetőedző: Gera Zoltán

Paks: Simon B. – Vas, Kinyik, Lenzsér – Skribek (Kovács 54.), Szabó B. (Böde 79.), Papp K., Balogh B., Kocsis B. (Silye 91.) –Tóth B., (Hahn 69.), Haraszti (Windecker 54.)

Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Holender (58. perc), Tóth M. (85. perc – 11-esből), illetve Tóth B. (44. perc), Papp (90. perc), Böde (93. perc), Hahn (114. perc), Windecker (119. perc)


Érdekesség, hogy a Paks az idei szezonban csak a fővárosban lépett pályára kupamérkőzésen, a BKV Előre, a Budapest Honvéd és az Újpest után a Vasast is sikerült legyőznie, amelynek köszönhetően ott van a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.