Élő eredménykövetés: Paksi FC – Ferencvárosi TC – MOL Magyar Kupa döntő

Nagy szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan jön a 2023/2024-es szezon MOL Magyar Kupa döntője a Puskás Arénából, ahol a Paks együttese csap össze a Ferencvárossal. A két csapat negyedik alkalommal találkozik egymással az idei szezonban és biztosak lehetünk abban, hogy ez is egy szoros és végig kiélezett találkozó lesz. Ha tehetik, akkor tartsanak velünk!

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Meccstörténelem: A két csapat egymás ma találkozik egymással 41. alkalommal és ez lesz a második Magyar Kupa döntő, amit egymás ellen vívnak meg. Az első összecsapást azt 2009. augusztus 15-én rendezték meg az Üllői úton, ahol 1-1-es döntetlent játszottak egymással a felek.

Gólátlag: 3,25 gól/mérkőzés

Örökmérleg: 40 mérkőzés – 7 Paks győzelem – 10 döntetlen – 23 Ferencváros győzelem


Út a döntőig

Paksi FC

  • BKV Előre (NB3) – Paksi FC 0-7
  • Budapest Honvéd FC (NB2) – Paksi FC 2-2 (11-esekkel 4-5)
  • Újpest FC – Paksi FC 1-2
  • Vasas FC (NB2) – Paksi FC 2-5
  • Paksi FC – Kisvárda Master Good FC 2-1

Ferencvárosi TC

  • Nagyecsedi RSE (Megyei I. osztály) – Ferencvárosi TC 0-8
  • Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 4-3
  • Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 1-1 (11-esekkel 3-5)
  • Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 0-2
  • Nyíregyháza Spartacus FC (NB2) – Ferencvárosi TC 1-2

A Paks és a Ferencváros már három alkalommal találkozott egymással az idei szezonban, amelyből kétszer a fővárosi zöld-fehérek jöttek ki győztesen, valamint egyszer az atomvárosiak nyertek.

2022-ben a két csapat már játszott egymással kupadöntőt a Puskás Arénéban, amelyet végül a Ferencváros megnyert 3-0-ra, így elhódították a klub történelmének 24. Magyar Kupa serlegét.

A döntő játékvezetője Berke Balázs lesz, míg segítői Szert Balázs és Bornemissza Norbert lesznek.

A kupa sorsa egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbításra vagy akár 11-es rúgásokra is sor kerülhet.

Meglátjuk, hogy Ferencváros 25-ik alkalommal vagy a Paks először emelheti magasba a Magyar Kupa trófeát.


MOL Magyar Kupa döntő

Puskás Aréna


Kezdőcsapatok

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Windecker, Papp K., Vécsei, Szabó J. – Hahn, Könyves

cserék: Simon, Skribek, Balogh, Haraszti, Böde, Silye, Kocsis, Kovács, Mezei, Szabó B., Tóth

Vezetőedző: Bognár György

fotó: MLSZ

Ferencváros: Varga Á. – Botka, Abena, Cissé, Civic – Maiga, Ben Romdhane – Traoré, Abu Fani, Marquinhos – Varga B.

cserék: Dibusz, Kodro, Zachariassen, Pászka, Makreckis, Wingo, Loncar, Aaneba, Katona, Lisztes, Sevikyan, Ramírez

Vezetőedző: Dejan Stankovic


I. félidő

Érkeznek a csapatok a pályára! Zöldben láthatjuk majd a Paksot, míg aranyszínű mezében lép pályára a Ferencváros együttese.

Kiváló hangulat uralkodik ezúttal is a Puskás Arénában! Egyes becslések szerint több mint 40 ezer szurkoló van jelen a helyszínen.

1. perc: A Paks kezdte el a mérkőzést!

3. perc: Vas Gábor adta el a labdát, amelyből Marquinhos indult meg a bal szélen, majd a brazil a mélységből érkező Abu Fanihoz passzolt, aki nem sokkal mellé lőtt.

5. perc: Traoré iramodott meg jobboldalon, majd tisztára játszotta magát és ballal célba vette a paksi kaput, de Szappanos Péter védeni tudott.

7. perc: Megint csak Traoré indul meg egy kiugratást követően és a 16-oson belülre érve Szappanosba lőtt. Emelkedik a partjelző zászlaja, így szabadrúgás kifelé.

8. perc: Gyorsan történnek az események! Traoré lépett ki ziccerben, de csúnyán mellé gurított. Az előző helyzethez hasonlóan lesen tartózkodott a mali válogatott támadó, így megint csak a paksiak jöhetnek szabadrúgással.

15. perc: Botka Endre szenzációs labdát adott Marquinhosnak, aki egy csellel átverte Osváth Attilát, majd mellé lőtt a brazil, de a lövés pillanatában elcsúszott.

16. perc: Varga Ádámot támadta meg Hahn János, amelyből ugyan sikerült megzavarnia a kapust, de végül nem lett az esetből gól. Paksi szöglet következhet!

17. perc: Marquinhost állítja meg szabálytalanul Kinyik Ákos, amiért villant is a mérkőzés első sárga lapja.

19. perc: Szabó János adott be balról, amely megtalálta Könyves Norbertet, de a támadó fejese eléggé fölé ment.

21. perc: Osváth kanyarított középre jobbról, ám Hahn a kapu fölé csúsztatott. Talán, ha a támadó hagyja a labdát Windecker Józsefnek, akkor nagyobb helyzet lehetett volna.

29. perc: Abena bizonytalankodott, amelyet követően Könyveshez került a labda, aki jó 25 méterről lőtt, de Varga Ádám szögletre tolta a játékszert.

32. perc: A Ferencváros szögletéből indult a Paks kontrája, Könyves, Szabó, Windecker és Hahn volt a labda útja, majd utóbbi fordulásból lőtt a kapu fölé.

33. perc: VAR-vizsgálat következik, méghozzá egy lehetséges büntető miatt.

34. perc: Büntetőt ítélt Berke Balázs játékvezető, méghozzá Szabó János kezezése miatt.

35. perc: Varga Barnabás állhatott a labda mögé, de a Fradi támadója nem helyezte eléggé szélre a büntetőt, így Szappanos Péter hatalmas bravúrral védeni tudott, majd a kipattanót Traoré lőtte rá, de a Szappanos megint csak védett. A szögletet követően Varga Barnabás fejelhetett 7 méterről, de Szappanos újabb bravúrt mutatott be.

36. perc: Könyves fordult kapura, majd 18 méterről, jobbal lőtt, de Varga Ádám kitolta a jobb felsőbe tartó labdát.

37. perc: Vécsei Bálint rántja le a ziccerben kilépő Traorét, amiért a Berke Balázs játékvezető azonnali piros lapot adott. A VAR megvizsgálta az esetet, de az ítélet helyben maradt, így mostantól 10 emberrel vitézkedhet a Paks.

43. perc: Marquinhos verte meg egy szép csellel Vast, majd éles szögből megkínálta Szappanost egy lövéssel, de a paksi kapus megint csak a helyén volt és hárított.

45. perc: Abena szabálytalankodik Könyvessel szemben, majd egy kicsit egymásnak esnek. A játékvezető mindkét játékost megjutalmazta egy-egy sárga lappal.

Három percet hosszabbít a játékvezető az első félidő végén!

Véget ért az első félidő! A Ferencváros alaposan bekezdett a találkozó elején, majd kiegyenlített lett a játék képe, de a fővárosiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Az első félidőben volt 11-es, kiállítás, kisebb balhék, már csak a gólok hiányoznak, de eddig sem unatkozhatunk. Kíváncsian várjuk a második félidőt! PAKS – FERENCVÁROS 0-0


II. félidő

Cserélt a Paks együttese a szünetben, Könyves Norbert helyén Balogh Balázs folytatja.

46. perc: A Ferencváros kezdte el a második félidőt!

48. perc: Egy gyorsan elvégzett ferencvárosi szögletet követően Marquinhos lőtt a 16-oson kívűlről, de Szappanosnak nem okozott komoly gondot a próbálkozás.

49. perc: Maiga lőtt 25 méterről, de eléggé csúnyán a kapu fölé ment a labda.

56. perc: Cserél a Ferencváros is, Ben Romdhane helyén Kodro a pályán. Ezzel szerkezetet váltott Dejan Stankovic.

59. perc: Abu Fani szabadrúgását követően Marquinhos lőtt fölé fordulásból.

60. perc: Kényszerűségből kell cserélnie a Fradinak, a megsérült Maiga helyén Loncar folytatja.

62. perc: Loncar ugratta ki remek ütemben Varga Barnabást, ám Szappanos Péter eszén ezúttal sem tudott túljárni, mivel a kapus lábbal hárított. Végül a játékvezető les miatt szabadrúgást ítélt kifelé.

66. perc: Botka jobbról adott be, amelyet Varga Barnabás tudott megcsúsztatni, ám Szappanosnak ez sem okozott komolyabb gondot.

72. perc: Cserél megint csak a Paks, Hahn János helyén Böde Dániel folytatja. Mindkét csapat szurkolói megtapsolják a pályára érkező Bödét.

75. perc: Abena állítja meg szabálytalanul Bödét, amiért megkapja a második sárga lapját, majd a pirosat is, így mindkét gárda 10-10 emberrel futballozik tovább.

81. perc: Civic lőtte eléggé élese a kapu elé a labdát, de Szappanos bravúrral védeni tudott.

82. perc: Kettőt cserél a Ferencváros, Varga Barnabás helyén Lisztes Krisztián, míg Marquinhost váltja Zachariassen.

86. perc: Változtat egyet Bognár György, Windecker József helyén Szabó Bálint folytatja.

87. perc: A mérkőzésen sokadjára kapott mélységből jó labdát Traoré, ám a Fradi támadója ziccerben a kimozduló Szappanosba lőtt.

90. perc: Kodro fejeli le a labdát, amelyet követően Zachariassen Szappanosba lőtt, majd a kipattanót a kapuba vágta, de les miatt szabadrúgás jár a Paksnak.

A játékvezető négy percet hosszabbít!

90+1. perc: Botka állítja meg Szabó Bálintot szabálytalanul, röppent is a sárga lap.

90+2. perc: Osváth szabadrúgása nagyon csúnyán fölé ment.

Véget ért a mérkőzés! A Ferencváros dominálta és kézben tartotta a mérkőzést, de rendre kimaradtak a helyzeteik, míg a Paks hősiesen állja a sarat. A szabályok értelmében most 2×15 perc hosszabbítás következik,. Érdekesség, hogy az elmúlt négy Magyar Kupa döntőn három alkalommal is volt hosszabbítás. PAKS – FERENCVÁROS 0-0


Hosszabbítás

Cserél az FTC a hosszabbítás előtt, Civic helyén Ramírez folytatja.

91. perc: A Ferencváros kezdte el a hosszabbítást!

92. perc: Traoré passzolt Zachariassennek, aki mélységből lőtte be a labdát Kodronak, ám a bosnyák támadó centikkel lemaradt a bepasszról.

94. perc: Megint csak Zachariassen és Kodro volt a főszereplő, ezúttal is a norvég passzolt a bosnyák játékosnak, ám utóbbi 17 méterről nem találta el a kaput.

98. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Paks! Balogh Balázs szögletét követően Papp Kristóf közelről és teljesen üresen fejelhetett a Fradi kapujába. (1-0)

100. perc: Gyorsan jöhetett volna a válasz, ám Traoré lövése lepattant egy paksi játékosról.

101. perc: Változtat a fővárosi együttes, Lisztes Krisztián helyett Sevikyan lépett pályára.

105. perc: Böde Dániel lódult meg a Fradi térfelén, majd 22-23 méterről lőtt laposan, de Varga magabiztosan fogta a lövést.

Egy percet hosszabbít még a játékvezető!

Véget ért a hosszabbítás első félideje, amelyben megint csak a Ferencváros alakított ki valamivel nagyobb lehetőségeket, de végül egy szögletet követően Papp Kristóf fejesével vezetést szerzett a Paks, így a tolnaiak 15 percre vannak a történelmük legnagyobb sikerétől. PAKS – FERENCVÁROS 1-0

106. perc: A Paks kezdte el a hosszabbítás második félidejét!

110. perc: Osváth vette célba a 16-oson kívűlről a jobb alsót, de végül mellé ment a kísérlete.

112. perc: Kemény összecsapás a pálya közepénél Lenzsér és Sevikyan között és végül utóbbi kapott sárga lapos figyelmeztetést.

113. perc: Traoré ment el szépen a baloldalon, aki visszagurította Kodronak, majd a támadó forgolódott a kapu előtt, de végül fölé emelt.

114. perc: Osváth kapott sárga lapot a Traoréval elkövetett szabálytalanság miatt.

116. perc: Ramírez ment el a bal szélen, majd adott középre Loncarnak, aki jobbal, 16 méterről, kapásból lőtt a kapu fölé.

117. perc: Abu Fani adott középre, amelyet Botka Endre fejelt a kapu mellé.

118. perc: A nagyszerűen védő Szappanos kapott sárga lapot, méghozzá időhúzás miatt.

119. perc: Cserél mégegyszer a Paks is, Szabó Bálint helyén Mezei Szabolcs a pályán.

120. perc: Mezei lőtte rá a szabadrúgást, amely középre ment, ráadásul Varga magabiztosan fogta meg a labdát.

120+1. perc: Újabb csere a Paksnál, Balogh Balázs helyén Haraszti Zsolt folytatja.

Egy percet hosszabbított Berke Balázs játékvezető!

120+2. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megduplázza az előnyét a Paks gárdája. Egy ferencvárosi szögletet követően Mezei Szabolcs ívelte előre a labdát, amelyre Haraszti Zsolt indult meg, majd a paksiak játékosa egy cselt követően az üres kapuba lőtt. ELDŐLT A KUPA SORSA! (2-0)

VÉGE A MOL MAGYAR KUPA DÖNTŐJÉNEK! A Ferencváros számtalan lehetőséget alakított ki a mérkőzés folyamán, de végül a Paks hősiesen védekezett és a hosszabbításban kétszer is bevette a fővárosiak kapuját, amellyel megnyerték a mérkőzést. PAKS – FERENCVÁROS 2-0


Kedves olvasóink! A MOL Magyar Kupa 2023/2024-es kiírásának győztese: a Paksi FC! Gratulálunk a paksiaknak a történelmi sikerükhöz!

fotó: Nemzeti Sport

Ezzel a kupagyőzelemmel eldőlt, hogy Bognár György együttese a nyár folyamán az Európa-Liga selejtezőjében képviselheti majd a magyar labdarúgást. Érdekesség, hogy a paksiak legutóbb 13 évvel ezelőtt szerepeltek a nemzetközi kupaporondon és akkor az Európa-Liga selejtező 3. fordulójáig jutottak.


Köszönjük szépen a ma esti figyelmet! Minden kedves olvasónknak és követőnknek nyugodalmas jó éjszakát kívánunk!