Élő eredménykövetés: Nyíregyháza Spartacus FC – Kecskeméti TE

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan jön a MOL Magyar Kupa 2023/2024-es szezonjának utolsó negyeddöntője, ahol az NB2-ben éllovas Nyíregyháza Spartacus FC együttese fogadja Balmazújvárosban az NB1-ben 8. helyen álló Kecskemétet. Izgalmas találkozónak nézünk elébe, ha tehetik, akkor tartsanak velünk a mai este folyamán!

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Meccstörténelem: Ma este jön a 34. mérkőzés a két csapat között, az elsőt még 1990. november 4-én játszották a felek, amely a Nyíregyháza 3-0-ás győzelmével zárult. Azóta egy párszor játszottak egymással, főként az NB2-ben, de volt NB1-es, Magyar Kupa és Ligakupa párharc is. Érdekesség, hogy a nyírségiek még nem veszítettek kupamérkőzést a hírös város csapata ellen.

Örökmérleg: 33 mérkőzés, 14 Nyíregyháza győzelem, 11 döntetlen, 8 Kecskemét győzelem

Gólátlag: 2 gól/mérkőzés

Legutóbb tétmérkőzésen a 2021/2022-es NB2-es szezonban találkozott egymással a két csapat, a kecskeméti találkozón nem született gól, míg Balmazújvárosban 2-2-es döntetlent játszottak egymással a felek.

fotó: Nemzeti Sport

Mindkét csapat a 3. fordulóban kapcsolódott be, a Szpari megszenvedett az NB3-as Tiszaújváros és a Dunaföldvár ellen, hiszen előbbit csak 11-esekkel tudta búcsúztatni, míg utóbbit 1-0-ra győzték le idegenben. Legutóbb a szintén NB3-as Szentlőrincet ütötték ki 5-1-re. A KTE-nek két NB2-es csapat ellen is vért kellett izzadnia, előbb a Soroksárt búcsúztatták 2-1-el, majd a Szegedet sikerült felülmúlniuk 1-0-al. Legutóbb az NB3-as Veszprémet sikerült legyőzniük 2-0-ra, így itt vannak a negyeddöntőben.

A ma esti mérkőzés játékvezetője Pintér Csaba lesz, míg segítői Kóbor Péter és Vígh-Tarsonyi Gergő lesznek.

A kupa szabályainak értelmében a párharc egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás vagy akár 11-es párbaj is jöhet.


MOL Magyar Kupa, negyeddöntő

Balmazújvárosi Városi Stadion


Kezdőcsapatok

Nyíregyháza: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs, Sigér, Nagy B. – Kovácsréti, Gresó, Géresi

cserék: Dala, Novák, Nagy D., Temesvári, Vass, Oláh, Rjaskó, Vida, Beke

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Kecskemét: Varga – Iyinbor, Belényesi, Szabó – Szűcs, Vágó, Zsótér, Zeke – Májer, Horváth, Lukács

cserék: Kersák, Fadgyas, Katona, Nagy O., Leoni, Polyák, Derekas, Meszhi, Artner, Helmich, Pálinkás, Szendrei

Vezetőedző: Szabó István


I. félidő

Érkeznek a csapatok a pályára, feketében a Nyíregyháza, míg fehérben a Kecskemét!

1. perc: A Nyíregyháza kezdte a találkozót!

15. perc: Leginkább a mezőnyben folyik a játék, egyik csapat sem vállal nagyobb kockázatot, bár a Nyíregyháza többször juttott el a KTE kapujáig!

30. perc: Az első harminc perc kiegyenlített játékot hozott abból a szempontból, hogy igazán nagy helyzetet még egyik oldalon sem jegyezhettünk fel, ám a Nyíregyháza együttese több akciót vezetett.

33. perc: A megsérülő Szűcs Kornél helyére Meszhi érkezett a pályára. 

34. perc: Jön a mérkőzés első sárgája, Sigér Ákos kapta!

40. perc: Meszhi egy szabadrúgás után nagyon fölé lőtt.

42. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Egy öngóllal szerez vezetést a Kecskemét! Májer Milán jobb oldali beadásánál Sigér Ákos próbálta meg felszabadítani fejjel a labdát, ám 12 méterről a saját kapujába fejelt védhetetlenül. 0-1

44. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Szinte azonnal egyenlít a Nyíregyháza! Géresi Krisztián centerezésére érkezett Gengeliczki Gergő, aki 7 méterről a hálóba lőtt. 1-1

45. perc: Kettő percet hosszabbít a játékvezető!

Véget ért az első félidő, amelyben leginkább a nyírségiek támadtak, de a kevés helyzet ellenére a KTE szerzett vezetést, ám a végén jött az egyenlítés a Szpari részéről, így még minden kérdés nyitott. A félidőben: Nyíregyháza – Kecskemét 1-1


II. félidő

46. perc: A Kecskemét kezdte el a második félidőt!

56. perc: Májer lábáról rosszul pattant a labda, így Nagy Barnabás léphetett ki ziccerben, aki fölé lőtt, ráadásul szabálytalankodtak vele szemben a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt semmit.

60. perc: Cserél először a Nyíregyháza, Novák Csanád érkezik Gresó Mátyás helyére.

62. perc: Kovácsréti bal oldali szöglete megtalálta Alaxait, ám a védő nem tudta irányítani a labdát.

67. perc: Szép játék megint csak a Szparitól, Géresi passzolt sarokkal Nováknak, majd ő tette tovább Kovácsrétinek, aki távoli lövésre vállalkozott, ám nagyon kifelé csavarodott a labda.

69. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megfordítja a mérkőzést a Nyíregyháza! Kovácsréti kiugratása után Novák léphetett ki, aki előtt felpattant a labda, de így is megzavarta a Varga Bencét egy csellel, majd az üres kapuba lőtt a nyíregyházi támadó, kb. 5 méterről. 2-1

70. perc: Cserél megint a Szpari, Géresi helyén Beke folytatja, valamint cserélt a KTE is, Zsótér helyére Pálinkás érkezett.

76. perc: Horváth Krisztofer jó 30 méterről kínálta meg Fejért, amelyet csak ütni tudott a nyírségiek kapusa, majd megint csak a kecskeméti irányító elé került a labda, aki megint csak kapura lőtt, de ezúttal Fejér magabiztosan megfogta a labdát.

79. perc: Horváth Krisztofer kapott sárga lapot, vélhetően reklamálásért.

80. perc: Hármat is cserél Szabó István, Zeke helyén Leoni, Szendrei érkezett Iyinbor helyére, valamint Nagy O. folytatja Májer helyén.

82. perc: Baki Ákos keményen csúszott oda Szendrei Ákosnak, a játékvezető sárga lappal jutalmazta a hazaiak védőjét.

85. perc: Cserél Tímár Krisztián is, Kovácsréti helyett Vida lépett a pályára.

90. perc: Pálinkás Gergő kapott sárga lapos figyelmeztetést, méghozzá egy könyöklés miatt.

90. perc: Letelt a rendes játékidő! 4 percet hosszabbít a játékvezető!

Véget ért a mérkőzés kedves olvasóink! Az NB2-es Nyíregyháza együttese hátrányból fordítva legyőzte az NB1-es Kecskemétet, így a Szpari jutott be a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe, amellyel történelmet írtak a nyírségiek, hiszen a klub történelme során először vannak ott a legjobb négy között. Összeségében a Nyíregyháza megérdemelte a győzelmet, és igazi NB1-es teljesítményt nyújtottak a játékosok, míg a KTE messze elmaradt a várttól. Nyíregyháza – Kecskemét 2-1


A MOL Magyar Kupa negyeddöntőinek az eredményei

Kisvárda Master Good FC – MTK Budapest 3-2 (2-0)

Vasas FC – Paksi FC 2-5 (0-1, 2-1, 0-3) – hosszabbítás után

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Nyíregyháza Spartacus FC – Kecskeméti TE 2-1 (1-1)

Ennek köszönhetően kialakult a MOL Magyar Kupa elődöntős mezőnye! Az NB1-es csapatok közül a Kisvárda, a Paks és a Ferencváros van ott, valamint egyetlen NB2-es csapatként ott van a Nyíregyháza.


Köszönjük szépen, hogy ma este is velünk tartottatok! További szép estét és jó éjszakát kívánunk minden egyes olvasónknak és követőnknek!