Varga Barnabás a második helyen található a világ idei legeredményesebb futballistáinak listáján

A világ idei legeredményesebb futballistáinak listáját a Manchester City norvég sztárjátékosa, Erling Haaland vezeti a FTC-t erősítő magyar válogatott csatár, Varga Barnabás előtt – adta közre friss helyzetjelentését az IFFHS.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet összegzése szerint a január elsejétől szeptember 30-ig terjedő periódusban Haaland 37 alkalommal volt eredményes nemzeti együttese és klubcsapata színeiben, míg Varga – aki nyáron a Pakstól került a bajnoki címvédő zöld-fehérekhez – ez évi teljesítménye 36 gól.
Mögöttük a portugál válogatottban és a szaúdi bajnokságban játszó Cristiano Ronaldo, illetve a brazil Fluminense argentin támadója, Germán Cano következik idei egyformán 35 találatával. A legjobb hatban szerepel még az angol válogatottban, klubszinten pedig a londoni Tottenham után az új idényben már a Bayern Münchenben jeleskedő Harry Kane 33 góllal, s ugyanennyinél jár a francia bajnok PSG, és a nemzeti csapat sztárfutballistája, Kylian Mbappé is.
Az utóbbi évek aranylabdásai közül Karim Benzema 2024-es góltermése (29 találat) a 10. helyhez elég, Lionel Messi (26) a 22., míg Robert Lewandowski (24) a 37.

Forrás: www.mti.hu