Újabb magyar felmenővel rendelkező játékos kaphatna meghívót a válogatottba. Nem is akárki!

Callum Styles után újabb magyar felmenővel rendelkező játékos kerülhetne be a nemzeti csapatba – írja a https://jochapress.hu/ néhány napja megjelent cikkében. Az illető nem is akárki, hiszen a svéd élvonal (Allsvenskan) legjobbjának megválasztott Sebastian Nanasi-ról van szó. Csapata a Malmö FF, óriási csatában nyert az előző héten az Elfsborg ellen, így pedig azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel megnyerte a bajnokság 2023-as kiírását (ugyebár Svédországban a naptári év elején startol az idény, méghozzá a kupával, majd a liga áprilisban veszi kezdetét, és novemberig tart). A 21 esztendős Sebastian mindebből oroszlánrészt vállalt, 29 bajnokin szerepelt, amelyeken összesen 11 gólt lőtt, és 7 asszisztot osztott ki.

Kép: Christian Örnberg / Bildbyrån

No de miért is van rá esély, hogy debütálhasson a magyar válogatottban?

Elsősorban azért mert magyar állampolgár, és mert Svédországban igencsak mellőzik a szerepeltetését. A svéd korosztályos válogatottakat végigjárta ugyan, és már a felnőtt összetartást is erősítette, ott még csak barátságos találkozón játszott. Ez pedig azt jelenti, hogy mivel tétmérkőzésen még nem szerepelt svéd színekben, így még akár magyar válogatott is lehet belőle. Az biztos, hogy egy nagyon jó játékosról van szó, aki ráadásul támadóközéppályás. Ezen a poszton van több kiemelkedő játékosunk is, de talán az a legjobb ha van választási opció, és lehetősége nyílik Rossi mesternek a csapat rotálására.

Kép: IMAGO / Bildbyran

Sebastian korábban elmondta, hogy ha meghívná Marco Rossi a magyar válogatottba, ő mindenképpen megfontolná az ajánlatot. Néhány hónapja még Svédországot tartotta előnyösebb megoldásnak karrierje szempontjából, most azonban könnyen lehet, hogy megváltozott a véleménye, már csak azért is, mert nemigen játszatják a felnőtt válogatottban, nem beszélve arról, hogy a svédek mostanság elég gyenge játékot produkálnak minden mérkőzésükön.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű döntés, ha mindkét ország meghívná válogatottjába, hiszen nem Magyarországon született, sőt még nem is beszél magyarul. Ez utóbbi mondjuk édesapjára is igaz, aki korábban magyar válogatott volt, igaz nem labdarúgóként, hanem floorball játékosként, de mégis sikeresen szerepelt Magyarországgal a 2006-os világbajnokságon. Milyen szép lenne, ha 2026-ban a labdarúgó VB-n is játszhatna egy Nanasi, Magyarország színeiben…

Kép: https://www.transfermarkt.com/