Talán meg is van, hogy ki lesz a válogatott negyedik edzőpartnere

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott várhatóan Albánia és Törökország ellen vív márciusban hazai pályán felkészülési mérkőzést, Írországgal pedig így júniusban idegenben mérkőzik meg, ám egy ellenfél kiléte még ismeretlen, de viszonylag logikusan kikövetkeztethető. A meccs létrejötte márcsak azon múlhat, hogy az ellenfél mennyire szeretne a magyar válogatott ellen készülni az Eb-re. Ez a válogatott nem más, mint Ausztria.

Az osztrákokkal a 2016-os Eb-mámor óta nem találkoztunk, viszont ellenük van a legtöbb hivatalos válogatott mérkőzésünk a történelemben. Kiváló játékosok alkotják Ralf Ragnick csapatát, zsinórban a harmadik Európa-bajnokságán lesz ott az osztrák nemzeti csapat a magyarhoz hasonlóan.

Amiatt is logikusnak tűnik Ausztria ellen játszani, mivel nincsen nagy távolság Németország és Ausztria között, nem mellesleg Ausztriában fog edzőtáborozni a magyar válogatott és az is biztos, hogy júniusban idegenben lépünk pályára.

Eddig Ausztria csak márciusra kötött le barátságos meccseket, tehát júniusban még szabad.

A Németország elleni mérkőzésre pedig az osztrákok ellen készülhetnénk, akárcsak az albánok ellen Svájcra és az írek ellen Skóciára.

Szép emlékeink vannak az osztrákokról

Sajtóhír és hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban még nem jelent meg.