Szoboszlai Dominik: ,,Kirázott a hideg, amikor a nevemet skandálták”

A magyar labdarúgó válogatott kedd este 2-0-ra legyőzte Koszovót egy barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában, ezzel 14-re nőtt nemzeti csapatunk veretlenségi sorozata.

fotó: Magyar Nemzet

A mérkőzés egyik legjobbja ezúttal is Szoboszlai Dominik volt, aki góllal vette ki a részét ebből a sikerből. A Liverpool 23 éves középpályása és a nemzeti együttes csapatkapitánya kiváló formának örvend a magyar válogatottban, hiszen a legutóbbi 5 pályára lépése alkalmából rúgott 5 gólt, valamint kiosztott 3 gólpasszt is. Ezekből az adatokból is látszik, hogy igazi vezéregyéniségnek számít a pályán.

fotó: MTI

A lefújást követően az M4 Sportnak nyilatkozott Szoboszlai Dominik, aki ezúttal is örült a góljának.

,,Nagyon örülök a gólomnak, jobban, mint az első félidőben nyújtott teljesítményünknek, de abból is tanulunk. Megyünk előre!”

A középpályás gólját Schäfer András készítette elő az 58. percben. Úgy véli, hogy jó az összhang közöttük.

,,Innen is köszönöm neki a gólpasszt! Úgy gondolom, hogy megvan közöttünk az az összhang, ami kell egy csapatba, de ettől függetlenül mindenki nagyon jól érti a másikat, jó kis közösséget alkotunk, és emiatt vagyunk ilyen sikeresek.”

A mérkőzés egyik legszebb pillanata az volt, amikor a teltházas Puskás Aréna a csapatkapitány nevét skandálta. Nem nagyon emlékszünk olyan magyar válogatott játékosra, akinek a közelmúltban a nevét 60 ezer magyar ember örömtelien üvöltötte a magyar futball szentélyében. A középpályás meghatódott a szurkolók gesztusa miatt, amit megköszönt már a mérkőzés közben is.

,,Nagyon örülük ennek! Őszinte leszek, kirázott a hideg! Innen is nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak! Reméljük, hogy még sokszor fogják ezt csinálni a jövőben.”

fotó: MTI

Szoboszlai Dominiknak izgalmas lesz a szezon vége, hiszen a Liverpoollal még harcban vannak a bajnoki címért a Premier Leagueben, valamint ott vannak az Európa-Liga negyeddöntőjében is, ahol az olasz Atalanta lesz az ellenfelük. A 23 éves játékos elmondta, hogy sok pozitív dolgot visz haza magával.

,,Először is hiányozni fognak a társaim, a szurkolók, a stáb, ez a brigád, tényleg mindeki. Ebből a két mérkőzésből is viszünk olyan dolgokat tovább, amelyek úgy sikerültek, ahogyan mi szerettük volna. Ugyan voltak olyan pillanatok is, amikor nem úgy mentek a dolgok, amit elterveztünk, de a jövőben a két második félidei játékunkra tudunk majd alapozni.”

A magyar válogatott tagjai legközelebb május végén, vagy június elején találkoznak, hogy együtt felkészüljenek a nyári Európa-Bajnokságra. Marco Rossi legénysége az EB előtt még két barátságos mérkőzést játszik, előbb Írország vendégei leszünk június 5-én, majd június 8-án a debreceni Nagyerdei Stadionban fogadjuk Izraelt.