Szenzációs igazolás!!! Szoboszlai Dominik Liverpoolban folytatja pályafutását

A mai nap folyamán hivatalossá vált az elmúlt napok egyik legjobban várt transzfere, miután az angol Liverpool FC hivatalosan is bejelentette Szoboszlai Dominik érkezését. A 22 éves játékos 2028 nyaráig írt alá Angliában és évi 7,8 millió eurót fog keresni. A hírek szerint 70 milló eurót fizet majd a Liverpool a korábbi csapatának, a német Bundesligában szereplő RB Leipzignek és ezzel ő lett a valaha volt legdrágábban eladott magyar labdarúgó a futball történelmében.

Dominik Szoboszlai: Liverpool sign midfielder from RB Leipzig in £60m deal  | Football News | Sky Sports

fotó: https://www.skysports.com/

Dominik az elmúlt időszakban többször is kapcsolatba került két Premier Leagueben szereplő klubbal, a Newcastle Uniteddel és a Liverpoollal. A 22 éves játékos elég sejtelmesen beszélt a jövőjéről az előző szezon végén és minden jel a távozása mellett szólt. A hírek eleinte arról szóltak, hogy Dominik a szarkáknak becézett Newcastle Unitedba igazol, mivel a csapat hosszú idő után a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet és a BL-ben való szereplés fontos Dominik számára.

A Newcastle 2021-ben került arab kézbe és eddig meglepő módon a tudatos építkezésen volt a hangsúly és ezt a vonalat próbálja követni. Egyes hírek szerint 120 millió euróból kell a klubnak gazdálkodnia a nyári átigazolási szezonban. A hírek szerint az AC Milan olasz középpályása, Sandro Tonali érkezése már szinte bizonyos és csak idők kérdése mikor jelenti be a Newcastle. Ő érte is kb 70 millió eurót fizetnek majd a talján klubnak.

Index - Futball - Futball - A Newcastle bántóan simán verte a Manchester  Unitedet a „bronzrangadón”

fotó: http://index.hu

A magyar válogatott csapatkapitányának szerződtetését az is megnehezítette, hogy a szerződésében szerepelt egy 70 milliós kivásárlási záradék és a Leipzig nem kívánt eltekinteni ettől. A szarkák ezt az összeget túl soknak tartották, hiszen Tonali után mégegyszer nem szívesen adtak volna ki ennyi pénzt egy játékosért és még más posztokat is szeretnének megerősíteni a nyár folyamán, de nem tettek le a játékos megszerzéséről.

Néhány nappal ezelőtt, az általában jól értesült olasz transzferguru Fabrizio Romano szerint, Dominikért a Liverpool is bejelentkezett és a vörösöknek becézett csapat már hajlandó volt kifizetni a szerződésben szereplő kivásárlási árat és a játékos napokon belül orvosi vizsgálatra érkezhet. Az újságíró szerint, Dominik telefonon is egyeztett az angol klub vezetőedzőjével, Jürgen Kloppal.

Ezután a világsajtó is felkapta a fejét és szinte futótűzként terjedt a vörösök érdeklődése. Az események a tegnapi nap folyamán pörögtek fel és a mai nap folyamán végre sikerült tető alá hozni az üzletet és a Liverpool kifizeti a Szoboszlai szerződésében szereplő elengedési záradékot.

Hivatalos: Szoboszlai Dominikért elképesztő összeget fizetett ki a  Liverpool! | Goal.com Magyarország

fotó: http://goal.com

„Remek érzés itt lenni. Élveztem az utóbbi pár napot, s már alig várom, hogy jobban megismerjek mindenkit. Az elmúlt napok nagyon hosszúra sikeredtek, nem volt könnyű, de már itt vagyok. Nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy kezdetét vegye a kaland. A Liverpool történelmi klub, fantasztikus játékosokkal, jó edzővel, minden szuper. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés, csatlakozni egy ilyen klubhoz. A szurkolók, a stadion… minden elképesztő.”-mondta a 22 éves magyar játékos.

fotó: http://fociclub.hu

Szoboszlai lett ezzel a liverpooliak 3. legdrágább igazolása. Az uruguayi Darwin Nunezért fizettek korábban 80 millió eurót, míg a holland Virgil van Dijkért 85 millió eurót. Ez is arra utal, hogy a Mersey-parti csapatnak mennyire fontos volt Dominik megszerzése.

A játékos a 8-as mezszámot kapta meg új csapatában, amelyet korábban Steven Gerrard, a Liverpool és az angol válogatott legendája viselt. A vörösök szurkolói is ezt a számot szerették volna a magyar játékosnak, hiszen a játékstílusuk hasonló. Dominik karjára is egy Gerrard idézet van tetoválva, amely így szól: ,,A tehetség Isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér”

fotó: http://m4sport.hu

A magyar játékos természetesen nem feledkezett meg korábbi csapatáról, az RB Leipzigről sem, ahol 2,5 fél évet töltött el. Eleinte nem tudott játszani Németországban, hiszen egy komoly sérülés hátráltatta, majd egyre jobban megmutatta magát és Marco Rose kezei alatt igazi klasszis játékossá érett. Összesen 91 mérkőzésen lépett pályára a lipcseiek szerelésében és ezeken 20 gól és 22 gólpassz volt a mérlege. A csapattal többször szerepelt a Bajnokok Ligájában és 2x is megnyerte a Német Kupát.

Telex: Szoboszlai Dominik is gólt lőtt a Bayern Münchennek, 3-1-re nyert a  Leipzig

fotó: http://telex.hu

Az alábbiakat üzente Dominik a szurkolóknak és a klubnak:

,,Szívem legmélyéről szeretnék köszönetet mondani mindannyiótoknak a Lipcsében töltött két és fél évért. A csapat, a menedzsment, a stáb és nyilvánvalóan ti, szurkolók, mind fantasztikusan bántatok velem, együtt fejlődhettem veletek mint játékos és mint ember is.


Nehezen indult az időszakom veletek, de sosem fogom elfelejteni az utóbbi két idényt, a negyedik és a harmadik helyet a Bundesligában és természetesen a két kupagyőzelmet. Mindezt megőrzöm a szívemben örökre.


A legjobbakat, nagy sikereket kívánok nektek a következő idényre! Aki egyszer lipcsei, mindörökké lipcsei!
Köszönök mindent!”

A ti Szobótok

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=5R2qUpwKCb4

A Liverpoolnak ez volt a második nyári igazolása, miután korábban szerződtette a világbajnok és argentin válogatott játékost, Alexis Mac Allistert. A csapat szeretné a középpályát stabilizálni, hiszen a sok sérülés és az öregedő félben lévő játékosok miatt is az 5. helyen végzett a Premier League-ben és jövőre csak az Európa Ligában szerepelhet majd a csapat.

Index - Futball - Futball - Egy stábtag állhat a Liverpool hanyatlásának  hátterében

fotó: http://index.hu

Marco Rossi, a Magyar Labdarúgó Válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt az átigazolással kapcsolatban:

Először is nagyon örülök neki, hogy Dominik a Liverpool játékosa lett, hiszen ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában, topjátékosokkal és topedzővel dolgozhat majd együtt” 

„Dominik még nagyon fiatal, még csak huszonkét éves, így fizikai, taktikai és technikai szempontból is hatalmas potenciál van még benne, amit a Liverpoolnál végzendő munka és a Premier League-ben való szereplés egész biztosan ki is hoz majd belőle, mert kétség sem férhet hozzá, hogy ez segíteni fogja a fejlődését. Még akkor is, ha esetleg az elején nem fog mindig kilencven percet játszani. Dominik még jó pár év múlva lesz csak játéktudása csúcsán, de folyamatos fejlődése addig is hatalmas segítség lesz a válogatott számára, miközben még fontosabbá és fontosabbá fog válni a számunkra, ő pedig egyre profibb és jobb játékos lesz napról napra” 

„Az, hogy a Liverpool hatalmas összeget volt hajlandó fizetni érte, azt mutatja, hogy Dominik megszerzése milyen sokat ért nekik, és bár az is igaz, hogy az átigazolása anyagi része a legkevésbé érdekes aspektus a válogatott szempontjából, mégis beszédes”

forrás: http://mlsz.hu

A Liverpool edzője, Jürgen Klopp is nyilatkozott a klub hivatalos oldalának:

„Mindenekelőtt köszöntöm Dominikot a klubnál! Tudom, milyen izgatott, hogy itt lehet, de fontos megértenie, hogy mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk emiatt. Ellenfélként már találkoztunk vele, amikor a Salzburggal kellett megvívnunk a Bajnokok Ligájában, és már akkor látszott, hogy sok lehetőség rejtőzik benne. Akkor, tinédzserként is fantasztikus dolgokat mutatott, majd Lipcsébe ment, s fantasztikusan teljesített a Bundesligában. Ráadásul a magyar válogatott kapitánya is ő lett időközben, elképesztően fiatalon”

„Nem fogok túl sok mindent elárulni arról, milyen szerepe lesz a csapatban, de az biztos, hogy rengeteg örömöt okoz majd a szurkolóknak, minket pedig jobb eredményekhez fog segíteni. Ami fontos, hogy nincs nyomás rajta, még mindig nagyon fiatal. Sokat fog még fejlődni, ezért tanácsos türelmesnek lennünk, és időt kell adjunk arra, hogy kibontakoztassa tehetségét.”

„Szoboszlai szerződtetése remek hír számunkra, nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez létrejöhessen. Ez olyan igazolás, ami egyszerre szól a jelennek és a jövőnek.”

Jürgen Klopp

fotó: http://index.hu

Hamarosan a fiatal magyar játékos megtapasztalhatja majd az Anfield Road egyedi hangulatát és a szurkolókkal énekelheti a You’ll Never Walk Alonet. (Sosem fogsz egyedül járni) A klub ikonikus himnuszától az embert a hideg is kirázza és felemelő érzést tud kelteni egy futballistában.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=weec_jzudc8