Összecsaphat egymással Gazdag Dániel és Lionel Messi

Fotó: Twitter

Gazdag Dániel, a Philadelphia Union válogatott labdarúgója reméli, hogy felépül az Inter Miami elleni Ligák Kupája-elődöntőre, és pályafutása során először megmérkőzhet az argentin sztárral, Lionel Messivel.

Gazdag múlt kedden sérült meg a New York Red Bulls elleni nyolcaddöntőn, és le kellett cserélni. Csapata végül 11-esekkel továbbjutott, majd – immár nélküle – sikerrel vette a mexikói Queretaro elleni negyeddöntőt is, így következhet magyar idő szerint szerda hajnalban a vendég Inter Miami elleni elődöntő.
A 27 éves játékos az M1 aktuális csatornának elmondta: örül, hogy a félépülése gyorsan halad, mert „rosszabbul nézett ki a felvételeken, mind amilyen valójában volt.” A bal belső térdszalagja szakadt el részlegesen, amikor becsúszva próbálta megelőzni a védőjét.
„Balszerencsés mozdulat volt, a hátsó lábam letapadt a földre, a testem pedig tovább haladt, így meghúztam a térdem. Lehetett volna sokkal rosszabb is, de szerencsés vagyok, mert megúsztam egy kisebb sérüléssel” – fogalmazott.
Kiemelte: bízik benne, hogy az Inter Miami ellen már tud játszani. Emlékeztetett, hogy a floridai csapat az elmúlt időszakban nagy nevű játékosokat igazolt Lionel Messi, Jordi Alba és Sergio Busquets személyében, emellett új edző érkezett. Emiatt nem lehet kiindulni a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükből, amikor a Philadelphia 4-1-re diadalmaskodott. A változások óta a Miami sokkal szervezettebben védekezik.
„Messi talán a legnagyobb név az egész labdarúgásban. Messi-szurkoló vagyok már a barcelonás korából. Ez lesz az első alkalom, hogy pályára léphetek ellene, izgatott vagyok, de megvannak a saját céljaink. Nagy élmény lesz, jó hangulat, hazai pályán szeretnénk a legtöbbet kihozni belőle. Sokak szerint már inkább ők az esélyesek” – tette hozzá.
Gazdag elmondta azt is, hogy a Union végső célja az amerikai és a mexikói csapatokat tömörítő Ligák Kupája megnyerése.
„Tudtuk, hogy szinte minden mérkőzésünket hazai pályán vívhatjuk, és ha sikerrel vesszük az elődöntőt, akkor a döntőt is. Szeretnénk ezt kihasználni, mert nagy előny. Úgy vágtunk bele a sorozatba, hogy van esélyünk győzni” – nyilatkozta.
A magyar középpályás kitért arra is, hogy Messi érkezése nagy hatással van a ligára, náluk is öt perc alatt eladták az első körben megvásárolható jegyeket.
A közeljövővel kapcsolatban jelezte, hogy a szeptemberi válogatott mérkőzésekre már biztosan felépül, most egyelőre reméli, hogy kedden hadra fogható lesz. Az észak-amerikai ligában (MLS) nem kérdés, hogy bejutnak a rájátszásba, de az alapszakaszban szeretnének az első három hely valamelyikén végezni, hogy minél több hazai összecsapásuk lehessen. Ő személy szerint „hozza a számokat” – 21 mérkőzésen kilenc gólt szerzett és adott kilenc gólpasszt -, az edző és a társak bíznak benne, és idén is meghatározó szerepe van a csapatban. Úgy vélte, a Union számára nagy ellenfél lehet a Los Angeles, a Nashville és – ha bejut a playoffba – a megerősödött Inter Miami is.

Gazdag Dániel, a Philadelphia Union válogatott labdarúgója felépült, és Jim Curtin vezetőedző szerint készen áll az Inter Miami elleni Ligák Kupája-elődöntőre, ahol az argentin sztárral, Lionel Messivel nézhet szembe.

 „Gazdag Dániel teljes értékű edzésmunkát végzett, már együtt dolgozott velünk, és jól mozgott. Örülök a visszatérésének, és óriási megkönnyebbülés, hogy nem volt komolyabb a sérülése. Magyar srác, a természeténél fogva kemény, úgyhogy nem fogja kihagyni ezt a meccset” – közölte Curtin a klub közösségi oldalán.

Forrás: www.mti.hu