Nemzetek Ligája: Anglia után Németországban is nyertünk – Németország – Magyarország 0-1 (0-1)

 Fotó: MTI/Illyés Tibor

Németország – Magyarország 0-1 (0-1)

Németország: Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala, 70.) – Gnabry (Kehrer, 46.), Müller Nmecha, 85.), Sané – Werner (Havertz, 70.). (cserék: Baumann, Trapp, Ginter, Kehrer, Havertz, Arnold, Nmecha, Musiala, Henrichs, Bella-Kotchap, Gosens, Schlotterbeck)

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 66.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 66.). (cserék: Dibusz, Szappanos, Kecskés, Nego, Varga K., Bolla, Kleinheisler, Styles, Ádám, Vancsa, Botka, Vécsei)

Telt ház, 39.500 néző előtt került sor ötödik csoportmérkőzésünkre a Nemzetek Ligájában. Több mint kétezer magyar szurkoló biztatta a mieinket a lipcsei Red Bull Arénában.

Válogatottunk egyáltalán nem kezdett megilletődötten, a németek nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani. A 18. percben a mérkőzés első helyzetéből megszereztük a vezetést. Szoboszlai Dominik bal oldali szögletét Szalai Ádám sarokkal, gyönyörű mozdulattal pörgette a német kapu hosszú sarkába.

Mindent elmond a magyar csapat remek játékáról, hogy a német válogatott az első félidőben mindössze egy alkalommal tudta eltalálni kapunkat, komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A mi ellentámadásaink ellenben roppant veszélyesek voltak, több esetben is közel jártunk a második találat megszerzéséhez.

A második félidő elején fokozódott a németek nyomása, óriási fölényben játszottak, csapatunk erejét felemésztette a védekezés, előnyünk megtartása. Ádám Martin kiugrását követően ugyan nekünk is volt lehetőségünk, de gyakorlatilag állandósult a német válogatott fölénye kapunk előtt. Ennek ellenére a 86. percben Kleinheisler növelhette volna kétgólosra előnyünket, de tiszta helyzetben a kapusba lőtt.

A magyar válogatott hősiesen játszva, óriási meglepetést okozva nyerni tudott Németországban, így nem hogy bennmaradt a Nemzetek Ligája A csoportjában, hanem egyenesen a csoport elsőségért lép majd pályára hétfőn Olaszország ellen.

A csoport másik mérkőzésén:

Olaszország – Anglia 1-0