Nem igazán örülnek az ellenfelek – Nemzetközi sajtóvisszhang az Európa-bajnokság sorsolását követően

Németország:
    ————
    Bild:
„Szerencsés csoport a hazai Eb-n. Ebből még mi is továbbjuthatunk! Németországnak Skócia, Magyarország és Svájc lesz az ellenfele. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese június 14-én Skócia ellen játssza az Európa-bajnokság nyitómérkőzését.”
    Frankfurter Allgemeine Zeitung:
„Ahogyan Julian Nagelsmann mondta a sorsolás után: három ellenfél, amely kihívást jelent a számunkra, de három olyan ellenfél, akiket le akarunk győzni. Németország Skóciával, Magyarországgal és Svájccal játszik az A csoportban a hazai Európa-bajnokságon, a müncheni nyitómérkőzésen, június 14-én Skócia lesz a rivális.”
    Süddeutsche Zeitung:
„A Német Labdarúgó Szövetség küldöttsége abban reménykedhetett, hogy Nagelsmann együttese olyan ellenfeleket kap majd, amelyekkel szemben versenyképes lehet. A csúcspont a müncheni nyitómeccs lesz, amelyre több ezer skót drukker érkezik majd.”

    Svájc:
    ——
    Tages Anzeiger:
„Szerencsére! Ez volt az első gondolat, amikor Brian Laudrup szombaton 18 óra 46 perckor az A csoportba sorsolta Svájcot. Ellenfelünk Németország, Magyarország és Skócia lesz. Annak ellenére, hogy Svájc gyengén áll a világranglistán, a kvalitásai alapján még mindig a második legerősebb válogatott ebben a csoportban.”
    Neue Zürcher Zeitung:
„Németország, Magyarország és Skócia lesz Svájc Európa-bajnoki ellenfele. A csalódást keltő selejtező után Murat Yakin szövetségi kapitánynak és csapatának a kontinenstornán kell eloszlatnia minden kétséget.”

    Skócia:
    ——-
    The Scottish Sun:
„Évtizedek elteltével húzták ki újra Skóciát egy nagy labdarúgótornán. A harmadik kalapba sorolt skótok pedig a házigazda németeket kapták ellenfélnek, akikkel majd a nyitómérkőzést játsszák június 14-én Münchenben. A csoportkörben még Magyarországgal és Svájccal találkozik Steve Clarke szövetségi kapitány csapata.”
    The Herald:
„Az egész kontinens azt figyeli majd június 14-én, ahogy Steve Clarke tanítványai pályára lépnek az Európa-bajnokság nyitómeccsén a házigazda németek ellen. A csoportban riválisunk lesz még a selejtező G csoportját veretlenül megnyerő Magyarország, valamint a csak négy mérkőzésen diadalmaskodó, de valahogyan mégis csoportmásodikként Eb-résztvevővé váló Svájc. Rajtuk keresztül vezet az út Andy Robertson és csapattársai számára a nyolcaddöntős szerepléshez.”

Forrás: http://www.mti.hu