Marco Rossi keményen odaszúrt Németh Andrásnak és klubjának

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Marco Rossi kedden délután kihirdette a magyar labdarúgó válogatott keretét a Bulgária és Montenegró elleni EB-selejtezőkre. Az 59 éves szakembernek nem volt könnyű dolga, hiszen saját elmondása szerint még 10 nappal ezelőtt nem volt teljes képe arról, hogy kik szerepeljenek a válogatott keretében, de kedd délutánra sikerült kijelölnie a 25 főt.

fotó: http://nemzetisport.hu

Marco Rossi a kerethirdetést követően az M4 Sportnak nyilatkozott, ahol Németh András is szóba került. A szövetségi kapitány kemény szavakkal illette a játékos német klubját, a jelenleg a német Bundesliga 2-ben szereplő Hamburger SV-t, valamint azt is említette, hogy a játékossal beszélgetett az elmúlt időszakban.

Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell. Ez mindenkire vonatkozik.

fotó: http://m4sport.hu

Németh András idén januárban igazolt Németországba, méghozzá a belga élvonalbeli Genk csapatától. A 20 éves támadónak eleinte sok lehetősége volt, sőt, 2 gól és 1 gólpassz volt a neve mellett. Az idei szezonban azonban nem kap rendszeres játéklehetőséget a hamburgi klubtól, mivel Robert Glatzel kiszorítja őt. A 29 éves német támadó jó formának örvend, hiszen eddig 9 gólt és 4 gólpasszt könyvelhet el magának.

fotó: http://hsv.de

Németh András eddig 9 mérkőzésen lépett pályára az idei szezonban, mivel többnyire csereként számol vele Tim Walter vezetőedző.

Őszintén megmondtam neki: mennie kell" – Marco Rossi szerint egyik  játékosának csapatot kell váltania | Rangadó

fotó: http://hsv.de

A magyar válogatottban eddig két alkalommal lépett pályára Németh András, ahol Luxemburg ellen már sikerült gólt szereznie.

Németh András a Hamburg csapatához igazolt

fotó: http://mlsz.hu

Azt egyelőre nem tudni, hogy a játékosért vannak-e érdeklődők Európából, de ha Németh András szeretne gyakrabban meghívót kapni válogatottban, akkor valóban játékban kell maradnia, és gólokat kell szereznie, hiszen sokak szerint, a későbbiekben ő lehet Magyarország első számú támadója.