Kihirdette keretét Marco Rossi a Szerbia elleni EB-selejtezőre és a Csehország elleni barátságos mérkőzésre – három újonc került be

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya ma 13:00-kor kihirdette a válogatott 25 fős keretét a szeptemberi mérkőzésekre. Sok meglepetés nem volt, hiszen a válogatott alapemberei ismételten bent vannak a keretben, de három játékosnak ez volt az első meghívója a felnőtt válogatottba, így akár újoncot is avathatunk majd.

Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét a szerbek  elleni Eb-selejtezőre - Mandiner

Visszatért a keretbe Gulácsi Péter az RB Leipzig kapusa, aki tavaly októberben sérült meg egy Celtic elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, valamint Fiola Attila a Fehérvár FC játékosa, aki hosszú idő után tért vissza a válogatott keretbe. Ami az újoncokat illeti, bekerült a válogatottba az MTK 21 éves csapatkapitánya Kata Mihály, a Kecskemét 23 éves középpályása Szuhodovszki Soma és a szintén kecskeméti 21 éves Horváth Krisztofer is.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://m4sport.hu


A Magyar Labdarúgó Válogatott kerete:

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és , szöveg, amely így szól: „keret Férfi A-válogatott kapusok Demjén Dibusz Gulácsi Szappanos középpályások Kalmár Kata Kerkez Nagy Nego Styles Szuhodovszki támadók Ádám Csoboth Gazdag Horváth Sallai Szoboszlai Varga védő‘k Balogh Fiola Lang Mocsi Orbán Szalai A. Szalai G. SRBHUN HUNCZE Marco Rossi szövetségi kapitány”

Kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők: Balogh Botond (Parma Calcio), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor) Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (TSG Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpáláysok: Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Nagy Ádám (Pisa SC), Loic Nego (Le Havre AC), Callum Styles (Barnsley FC), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)

Támadók: Ádám Martin (Ulsan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

,,Jelenleg hét olyan játékost nem tudtunk meghívni, akik általában kerettagok szoktak lenni.”fogalmazott Marco Rossi az MLSZ.hu-nak adott interjúban. ,,A szeptember sajnos többnyire problémás szokott lenni, hiszen vannak, akiknek még nincs csapatuk, vannak, akik sérültek vagy egyéb okból nem játszanak. Ez persze azt is jelenti, hogy számos olyan visszatérő mellett, mint Fiola Attila vagy Gulácsi Péter lehetőségünk nyílt most három újoncot is meghívni a keretbe. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a teljesítményükkel mindannyian rászolgáltak a meghívóra. Kata rendszeresen játszik, nagyon jól kezdte a bajnokságot, taktikailag is nagyon jól látja a dolgokat, Szuhodovszkiról pedig ugyanezeket tudom elmondani. Horváthnak is nagyon jó adottságai vannak, neki is folytatnia kell azt a fejlődést, amit az utóbbi időszakban láttunk tőle, de nagyon jó úton halad. A Kecskemétnél végzett kitűnő szakmai munkát jól mutatja, hogy három játékost is adnak a keretbe. Ráadásul olyan rendszerben játszanak, ahol az alapelvek sokban megegyeznek a mieinkkel, ez pedig egy olyan összetartás esetében, ahol nagyon kevés időnk lesz együtt dolgozni, hatalmas segítség tud lenni, ha minél többen érkeznek a mieinkhez hasonló alapelvek mentén játszó csapatból.”

A jubiláló Marco Rossi felforgatott, sztárok nélküli csapatot küld az  Eb-selejtezőre

fotó: http://origo.hu

A magyar válogatott jól kezdte az idei EB-selejtezőket, hiszen három mérkőzést követően a tabella élén áll 7 ponttal, míg a második helyen a szerbek állnak szintén 7 ponttal, de a mieinknek jobb a gólkülönbsége.

A magyar válogatott 2023. szeptember 7-én lép pályára idegenben Szerbia ellen az EB-selejtezőben, majd három nappal később Csehországot fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.

Válogatott meccsek Archives - Unibet Blog HU

fotó: http://unibet.hu