Franco Foda: ,,Magyarország képes lehet a meglepetésre az EB-n”

A magyar labdarúgó válogatott tegnap este 2-0-ás győzelmet aratott a Koszovó elleni barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában. Nemzeti csapatunk ennek a sikernek köszönhetően már 14 találkozó óta nem talált legyőzőre.

fotó: Sportal

A koszovói válogatottat a mieink ellen irányította másodjára szövetségi kapitányként Franco Foda. A februárban kinevezett 57 éves német szakember a találkozót követően értékelte a pályán látottakat.

fotó: Sportal

„Hatvan percen keresztül jól játszottunk, labdabiztosak voltunk, annak köszönhetően, hogy megfelelően felkészültünk a magyar válogatottból. Utána viszont a labdavesztésünkből gólt szerzett az ellenfél, ez megváltoztatta a meccs menetét. A magyar válogatott ezután már kivárásra játszott, és ebben, illetve a kontrajátékban nagyon jó a magyar csapat. A hajrában megszerezte a második gólt is, az a találat pedig lezárta a meccset.

Franco Foda újságírói kérdésre elmondta a magyar válogatott esélyeit az EB-n.

„A magyar válogatott EB esélyei? Nem vagyok látnok, de szurkolok a csapatnak a kontinenstornán, mert megérdemelten jutott ki a tornára. Nagyon dinamikus, nagyon kompakt együttes, amely remek az átmenetekben, Szoboszlaival a soraiban pedig meglepetést is okozhat az Európa-Bajnokságon.”

Foda szerint a 60. perc után nem tudták felvenni a versenyt a magyarokkal, akik remekül letámadták.

„Az első félidőben jól semlegesítettük Szoboszlai Dominikot, a 4–4–2-es felállással igyekeztünk leszűkíteni a területet védekezésben. Sajnos az első gól után Magyarországnak több területe volt, a Puskás Arénában nehéz hátrányból felállni. Ezzel együtt megvolt az esélyünk az egyenlítésre, de ezen az estén semmi nem jött össze. Sajnálom, mert hatvan percig Magyarországnak nem volt helyzete, ám utána az első kontrából azonnal betalált. Ez is mutatja, mennyire veszélyes a csapat a labdaszerzések után.”

fotó: Nemzeti Sport

A koszovói válogatott jelenleg Európa egyik legjobban fejlődő csapata, így biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben magasabb szinten is láthatjuk őket.