Dárdai Márton egyedül hozta meg a döntését

Múlthét péntek este tovább bővült a Dárdai-család magyar válogatottbeli mérkőzéseinek a száma, hiszen Dárdai Palkó után már Dárdai Márton is bemutatkozott a nemzeti csapatban, méghozzá a Törökország ellen 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen. A 22 éves játékos a 67. percben lépett pályára Balogh Botond helyett.

fotó: AFP

Dárdai Márton a találkozót követően az M4 Sportnak mesélt az első magyar válogatottbeli mérkőzéséről.

,,Láttam, hogy a Boti görcsölt, és azonnal hallottam, hogy a nevemet mondták. Gyorsan odafutottam a kispadhoz, átöltöztem, minden rajtam volt. Egy kicsit izgultam, de a srácok közül odajöttek hozzám egy páran a cserét követően, és mondták nekem, hogy minden rendbe lesz. A mérkőzés előtt jobban izgultam, de a bemelegítés után minden normális volt.”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és a társak is megdícsérték a fiatal játékost a találkozót követően.

,,Először gratulált nekem a debütáláshoz! Elmondása szerint mindent jól csináltam a pályán, de olyan túl sokat még nem beszélgettünk. A társak közül is sokan gratuláltak a válogatottbeli bemutatkozásomhoz, emellett fontos volt az is, hogy megnyertük a mérkőzést.”

fotó: MLSZ

Dárdai Márton elmondta, hogy csak azokat ismerte korábbról, akik ellen már futballozott a Bundesligában, de így is mindenki kedvesen fogadta őt.

,,Ismertem pár játékost a Bundesligából, hiszen korábban játszottunk már egymás ellen, de azon kívül a többiekkel most találkoztam először. Szerencsére mindenki nagyon jól és kedvesen fogadott. Úgy érzem, hogy egy remek közösségbe érkeztem.”

A belső védőként és középpályásként is bevethető játékos leginkább a védelemben érzi otthonosan magát.

,,Játszottam már a német első és a másodosztályban is hatosként, valamint belső védőként is, a bal és a jobb oldalon is, ezért ezeket a pozíciókat jól ismerem. Legszívesebben védőként játszom, mert szeretem, ha a játék előttem zajlik, és ha a labdát kihozhatom a bal lábammal. A hatos poszt kicsit gyorsabb, mögötted is történnek az események, plusz tőled balra és jobbra is, ezért a védő szerepkör nekem könnyebb.”

Ezután beszélt a döntéséről is, hogy miért a magyar válogatottat választotta. Dárdai Márton kijelentette, hogy egyedül hozta meg a döntést.

,,Nem számított semennyire, ezt a döntést egyedül hoztam meg, senki nem mondta, hogy mit csináljak. Én így döntöttem és boldog vagyok emiatt. Palkóval akkor beszéltem erről, miután már megvolt a döntésem. Mondta, hogy nem kell izgulni, jól fogom érezni magamat, hiszen mindenki kedves, és ez így is lett.”

A családtagjaival csak egy pár szót tudott beszélni a 22 éves védő, akinek gratuláltak, és sok sikert kívántak a Koszovó elleni mérkőzésre is.

fotó: MTI

Dárdai Márton a 23-as mezben lépett pályára pénteken, erről azt mondta, különösebb jelentősége nincs, ugyanakkor testvére, Palkó is ezzel a számmal mutatkozott be a nemzeti csapatban, és az NBA-legenda Michael Jordan miatt is kedveli a 23-ast. Az EB-vel kapcsolatban annyit mondott, hogy szeretnének továbbjutni a csoportból.

„Meccsről meccsre fókuszálunk, minden energiánkat beletesszük, remélem, továbbjutunk a csoportból, aztán majd lehet tovább tervezni.”

Dárdai Márton ma este a Koszovó elleni barátságos mérkőzésen tovább gyarapíthatja a válogatottbeli pályáralépéseinek a számát.

fotó: NB1.hu