A Vasashoz távozó Gera Zoltán helyett Szélesi Zoltán lett az U21 válogatott vezetőedzője

Szélesi eddig az U18-as együttes szövetségi edzőjeként dolgozott a szövetségnél, korábban Robert Kilin, majd Gera Zoltán mellett másodedzőként már tevékenykedett az U21-es válogatott mellett. Az U18-as válogatottnál a hétvégén kezdődő összetartást követően átadja a helyét, pótlását várhatóan házon belül oldja meg a szövetség.

Szélesi Zoltán: Nagy örömmel vállalom a feladatot, nem újdonság számomra, hogy a legtehetségesebb fiatalokkal dolgozzak. Tudom, hogy ez kettős felelősség, hiszen a személyes fejlődésük és a felnőtt válogatotthoz vezető útjuk egyengetése mellett a korosztály eredményességét is javítani kell. Mindenki számára motiváló a Marco Rossi csapatának fejlődése és eredményessége, mi ezt a folyamatot szeretnénk támogatni és követni. Természetesen a hatékony munkához elengedhetetlen a klubok partnersége is. Bízom benne, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai a következő időszakban minél nagyobb számban megkapják a lehetőséget a klubcsapataikban, és a lehető legtöbb játékpercet tudják kiharcolni maguknak csapatukban.

Az U21-es válogatottnak a következő hat hónapban csak egy összetartása lesz: március 21-én a moldávokat fogadja felkészülési mérkőzésen, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Ősszel további három Eb-selejtező vár a csapatra.

Forrás: https://valogatott.mlsz.hu/