A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A német sajtó csalódottan értékelte a labdarúgó-válogatott teljesítményét azok után, hogy péntek este 1-0-ra kikapott Lipcsében a magyaroktól a Nemzetek Ligája élvonalában.

    A Bild a közelgő katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett…
    “Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni!” – fogalmazott az újság.
    A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából.

“A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni” – írta a lap.
    A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát.
    “Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek” – így a lap.
    A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes.
    “A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját” – emelte ki az újság.

Forrás: MTI