A magyar válogatott már jövő héten kijuthat a 2024-es Európa-Bajnokságra

Hajdú B. István tett egy kijelentést még 2015-ben, méghozzá az egyik magyar válogatott mérkőzés után: ,,Innentől kezdve jön az az időszak, amihez a legjobban ért minden magyar ember, ha labdarúgásról van szó. A számolgatás időszaka.” Valóban így van, hiszen legyen szó klubfutballról vagy akár válogatottról, akkor mindig számolgatnia kell a magyar futball szerelmeseinek, hogy hogyan lehet továbbjutni egy nemzetközi csoportkörből vagy hogyan lehet kijutni egy nagy tornára a válogatottnak.

A magyar válogatott ismét előrelépett a FIFA-világranglistán, helycsere  történt az élen is | M4 Sport

fotó: http://m4sport.hu

A magyar válogatott még veretlen az idei évben, hiszen eddigi 6 mérkőzésén, 4 győzelem és 2 döntetlen a mérlege, ráadásul az EB-selejtezők felénél vezeti csoportját, így jelenleg nagy esély mutatkozik arra, hogy ott leszünk az jövő évi Európa-Bajnokságon. Még négy mérkőzést játszunk a csoportban, míg a többi csoportellenfelünk már csak háromszor lép pályára a sorozatban, tehát maximum 12 pontot szerezhetünk még, míg a többiek már csak 9-et.

FIFA: tovább javított a ranglistán a magyar válogatott - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük néhány olyan lehetőséget is, hogy hogyan juthat ki a magyar válogatott az EB-re, akár már a jövő héten.

Egyértelmű kijutás

Amennyiben mind a két mérkőzését megnyeri a magyar válogatott októberben, akkor a novemberi EB-selejtezőktől függetlenül ott leszünk a Németországban megrendezendő kontinenstornán, mivel 16 pontunk lesz, és legrosszabb esetben is a második helyen végeznénk. Ebben az esetben, ha:

  • a Szerbia – Montenegró mérkőzésen nem szerez három pontot a vendég csapat, akkor az EB-re való kijutással az is eldől a válogatott számára, hogy a G-csoport élén végez, és tét nélkül játszhatunk majd novemberben Bulgária és Montenegró ellen.
  • a Szerbia – Montenegró mérkőzésen vendég siker születne, akkor abban az esetben is biztos lenne a kijutásunk, de akkor még Montenegró is harcban lenne a csoport első helyéért.

Ha legyőzzük itthon a szerbeket, de nem tudunk nyerni Litvániában, akkor is meglehet az EB-re való kijutás, hiszen egy szerb győzelem, és egy litvániai döntetlennel 14 pontja lenne Marco Rossi együttesének, de ekkor nagy szükségünk lenne Montenegróra is. Abban az esetben, ha:

  • Montenegró nem győzi le Szerbiát Belgrádban, akkor ott vagyunk egyenes ágon az Európa-Bajnokságon.

Az is előfordulhat, hogy megverjük itthon Szerbiát, de kikapunk Litvániától, amivel csak 13 pontunk lenne. Ebben az esetben, akkor válna biztossá az EB-re való kijutásunk októberben:

  • Ha Montenegró nyerni tud Szerbia otthonában.
Index - Futball - Futball - Óriási az érdeklődés a magyar válogatott  meccseire

fotó: http://index.hu

Ha nem sikerülne az októberi kijutás

Ha Szerbiával döntetlent játszanánk, és legyőznénk Litvániát, akkor lenne 14 pontunk.

  • Ebben az esetben, még nem lenne biztos az EB-re való kijutásunk, de nagyon közel kerülnénk hozzá, ha Szerbia nem kap ki Montenegrótól. Ebben az esetben 5 vagy akár 6 pont is lehet az előnyünk a csoport harmadik helyezettjével szemben.

Amennyiben nem tudjuk legyőzni Szerbiát, akkor biztosan a novemberi mérkőzésekre maradna a döntés.

A magyar labdarúgó-válogatott fő erénye a legnagyobb gyengesége idén | M4  Sport

fotó: http://m4sport.hu

A magyar válogatott legfőbb célja az, hogy egyenes ágon kijusson a németországi EB-re. Az sem mindegy a válogatott számára, hogy hány pontot szerez a csoportban, mivel ez meghatározhatja az EB-kalapban történő besorolásunkat. Németország mellett még az EB-selejtezőben öt legtöbb pontot szerző csapat lesz első kalapos. Magyarország jelenleg a 7. helyen áll ilyen szempontból, tehát a második kalapból várná a 2023. december 2-ai hamburgi sorsolást.