A csoport kiemelten figyel arra, hogy a szervezett szurkolásban ne kapjon helyet a kirekesztő rigmusok skandálása

Tüske Attila vezérszurkoló szerint a magyar drukkerek már javában készülnek a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

Budapest, 2021. június 15. Magyar szurkolók a Dózsa György úton 2021. június 15-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Portugália ellen lép pályára ezen a napon. MTI/Balogh Zoltán

    „Lesz vonulás ez egyértelmű, de túl sok mindent erről még nem árulhatok el. Szervezés alatt van mind a stuttgarti helyszín, két mérkőzés vonatkozásában, illetve a kölni helyszín is. Úgy kell elképzelni, hogy egy-másfél kilométeres útvonalakat tervezünk, ahol kellően széles hely áll rendelkezésre és reméljük, hogy több tízezren fogjuk tudni megtölteni ezeket az utcákat” – mondta Tüske Attila az M1 aktuális csatornának. Elárulta, hogy bár nem tudnak olyan kidolgozott koreográfiával készülni, mint hazai környezetben, ennek ellenére szeretnék valamilyen „aprósággal” emlékezetessé tenni a magyarok szurkolását.  
    Tüske kiemelte, hogy a Carpathian Brigade 50 taggal rendelkezik, de a baráti körrel kiegészülve többszázan is részt szoktak venni a szervezett koreográfiákban.
    A csoport kiemelten figyel arra, hogy a szervezett szurkolásban ne kapjon helyet a kirekesztő rigmusok skandálása, illetve ha mégis valahonnan a tömegből felhangzik, akkor az előénekesek ezt próbálják más dalokkal elfedni. Jelezte, a terveik között a jövőben egy egész stadionos koreográfia is szerepel.
    Az Eb-n Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Svájccal június 15-én, Németországgal június 19-én, Skóciával pedig június 23-án játszik a csoportban, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel Stuttgartban.

Forrás: http://www.mti.hu