Varga Kevin a ciprusi élvonalba szerződött

Sokáig csapat nélkül volt Varga Kevin, de mostanra már rendeződött a helyzete a 27 éves támadónak, mivel a ciprusi élvonalban szereplő Apollon Limasszol hivatalosan is bejelentette a játékos szerződtetését. A magyar válogatott támadó egy éves szerződést írt alá új csapatával, amely tartalmaz még egy két éves hosszabbítási opciót is. A szerződés véglegesítéséhez még át kell esnie a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Újabb magyar válogatott játékos Cipruson - nb1.hu

fotó: http://mlsz.hu

Varga Kevin pályafutása nagyobb részét a DVSC-ben töltötte, hiszen ott nevelkedett, de a fejlődése érdekében egy párszor kölcsönadták a pályafutása elején. Többek között szerepelt Balmazújvárosban és Cigándon.

2017-től már állandó játéklehetőséget kapott a Lokiban, ahol elég hamar belopta magát a szurkolók szívébe, hiszen remekül teljesített.

Nem jelentett gondot Kondás Elemér gárdája: Varga Kevin duplájával simán  nyert a Loki - hajdupress.hu

fotó: http://dvsc.hu

2020-ban ugyan kiesett a DVSC az NB1-ből, de támogatta szeretett csapatát az NB2-ben is, igaz csak 5 mérkőzés erejéig, mivel komoly ajánlatokat kapott érte a Loki. Végül 113 mérkőzés után mondott búcsút Debrecennek, ahol 12 gól és 22 gólpassz volt a mérlege.

2020 nyarán a török élvonalban szereplő (Süper Lig) Kasimpasa szerződtette. Első évében stabil kezdőnek számított és nem teljesített olyan rosszul, de következő évben már nem ment neki úgy a játék, mint előtte. Végül 2022-ben távozott a Kasimpasa együttesétől, mivel a klubnak tartozása volt számára, így végül a szerződés felbontása mellett döntöttek a felek. Varga Kevin 51 mérkőzésen 6 gólig és 4 gólpasszig jutott a Kasimpasa színeiben.

Légióskörkép: győztes találat az El-ben; Varga Kevin megszerezte az

fotó: http://nemzetisport.hu

A 2021/2022-es szezonban még kölcsönadták őt, egy nemzetközileg is elismert csapathoz, méghozzá a svájci élvonalban szereplő Young Boys-hoz. Fél év alatt nem tudott megragadni a kezdőben és csak 6 mérkőzés jutott neki a berni csapatban.

Tiszta a lelkiismeretem" – a magyar válogatott focista úgy érzi, több  játékidőt érdemelt volna | Rangadó

fotó: http://24.hu

2022 nyarán írt alá a szintén török élvonalbeli Hatayspor együttesébe. Eleinte meghatározó személynek számított, majd egyre inkább kikerült a keretből és nem tudta megmutatni magát.

Törökország: Varga Kevin hazatért, az eltűnt igazgatóval tárgyalt v

fotó: http://nemzetisport.hu

A játékos eléggé sajnálatos módon távozott Törökországból, mivel 2023. februárjának elején, óriási földrengés pusztított az ország dél-keleti részén, amely Törökországban és Szíriában is pusztításokat okozott. A földrengés epicentruma nem messze volt Hatay tartománytól, ahol a csapat központja is megtalálható. Sajnálatos módon az együttes egyik játékosa, a korábban a Premier League-ben is megforduló Christian Atsu az életét veszítette a földrengés következtében. A Hatayspor a tragédiákat követően úgy döntött a Gazienteppel együtt, hogy visszalép a bajnokság további küzdelmeitől.

A földrengés áldozataira és a segítőkre emlékeztek meg a Trabzonspor  meccsén | Goal.com Magyarország

A FIFA megengedte a katasztrófa sújtotta csapatokban szereplő játékosoknak, hogy 2023. március 1-ig találjanak maguknak csapatot, ahová szabadon igazolhatóként távozhatnak. Varga Kevin is így tett és fél évre ismételten aláírt a DVSC együtteséhez.

DVSC: Varga Kevin visszatért nevelőegyesületéhez – hivatalos - NSO

fotó: http://dvsc.hu

Itt már nem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani, mint korábban, de 13 mérkőzésen 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

Végül nem hosszabbított a Lokival a 27 éves támadó, mivel mindenképpen külföldre szeretett volna igazolni, hiszen ő még érez magában annyit, hogy külföldön bizonyítson és szerinte a válogatott szempontjából is előnyös lehet az, ha Magyarországon kívül futballozik.

A magyar válogatottban 2018. júniusában mutatkozott be, egy Ausztrália elleni barátságos mérkőzésen. Összesen 14 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, ahol már van egy gólja, amelyet éppen Törökország ellen szerzett a Nemzetek-Ligájában.

Varga Kevin: A foci szívügye a magyar embereknek | MOL Csapat

fotó: http://mlsz.hu

Az Apollon Limasszol csapatában nem olyan régen már szerepelt egy magyar játékos, méghozzá Szalai Attila, aki manapság már a német Bundesligában szereplő TSG Hoffenheim játékosa.

Attila Szalai - Player profile 23/24 | Transfermarkt

A ciprusi bajnokságban jelenleg két magyar válogatott játékos is légióskodik. Lang Ádám az Omonia Nicosia, míg Gyurcsó Ádám az AEK Larnaca játékosa, tehát jó kis magyar összecsapásokra lehet majd számítani.

Az Apollon egyelőre a 6. helyet foglalja el a tabellán, ahol olyan csapattársa lehet majd Varga Kevinnek, mint a korábbi francia válogatott Mathieu Valbuena, illetve a legutóbbi szezonban a Ferencvárosnál kölcsönben szereplő chilei támadó, Ángelo Sagal. A 30 éves játékos a Gazientep együttesében szerepelt és szintén a földrengések miatt távozott Törökországból.