Vancsa Zalán mesterhármassal segítette győzelemhez a Lommelt

A fiatal Vancsa Zalán vezérletével a Lommel SK szó szerint átgázolt az RFC Liége csapatán a belga másodosztály (Challenger Pro League) 24. fordulójában. A 19 éves magyar válogatott támadó mesterhármast jegyzett a találkozón, amelynek köszönhetően messze kiemelkedett a mezőnyből.

fotó: Lommel SK

Vancsa Zalán ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget a belga csapatban, ahol az első perctől kezdve jól teljesített. Az első félidő végén egy hátrafelé passzolt labdára indult el a magyar támadó, ám a kapusig eljutott a labda, aki tisztázás helyett belerúgta a labdát a letámadó Vancsába, akiről az bepattant a kapuba.

A második félidő közepén megduplázta előnyét a Lommel, egy szögletet követően egy fejes megpattant Leon Lalic fején, így végül neki adták a gólt. A hajrára fordulva egy remek támadást követően ugyan szépíteni tudott az RFC Liége, de a végén beindult a Vancsa-henger.

Előbb a 85. percben egy kapusról kipattanó labdát lőtt be az üres kapuba, majd a 93. percben egy kontratámadást, majd a 16-oson belülre érve, jobbal kilőtte a hosszú alsót, amellyel feltette a koronát a csapat és saját teljesítményére is.

Több gól már nem esett a találkozón, így a Lommel 4-1-re kiütötte hazai pályán az RFC Liége csapatát, ezzel továbbra is ott van az élmezőnyben.

Vancsa Zalán ennek a mesterhármasnak köszönhetően már 10 gólnál jár a belga másodosztályban, amely miatt ott van a góllövőlista élmezőnyében. Csapata, a Lommel SK jelenleg a 3. helyen áll a bajnokságban, lemaradása pedig egy pont az automatikus feljutást érő 2. helytől.

fotó: Lommel SK