Szalai Attilát a legrosszabb nyári igazolások között emlegetik Németországban

Az elmúlt hétvégén hivatalosan is féltávhoz ért a Bundesliga, és ennek apropóján a a német Goal rövid értékelést tartott a 17 forduló kapcsán, valamint összeszedték a legrosszabb nyári átigazolásokat. Sajnos ezen a listán megtalálható a TSG Hoffenheim magyar válogatott 25 éves védője, Szalai Attila is, akinek csak 289 percnyi játéklehetőség jutott a német élvonalban.

fotó: TSG Hoffenheim

,,A Hoffenheim a nyáron 12,3 millió eurót fizetett a Fenerbahcénak Szalai Attiláért, ennek megfelelően magasak voltak az elvárások a magyar válogatott játékossal szemben, aki az elmúlt két és fél évben Törökországban szerzett nevet magának. Szalai azonban a szezon első felében nagyon ritkán került pozitív értelemben a címlapokra. Mindössze négyszer lépett pályára a Bundesligában, szeptember eleje óta pedig mindössze két meccsen játszott, hetekig a kispadon ült. A Bochum elleni jó teljesítménye – balhátvédként játszott, nem pedig a megszokott helyén, a védelem közepén – december elején újra reményeket ébresztett, de a 25 éves játékos azonban nemrégiben ismét a pálya szélére került.” írja a magyar játékosról a német portál.

Az elmúlt időszakban felmerült Szalai Attila esetleges távozása a Hoffenheimtől, de úgy néz ki, hogy a játékos maradni fog a német csapatnál, és szeretne megharcolni a helyéért.

fotó: IMAGO

Érdekesség, hogy a listára felkerült még Fábio Carvalho, akit a Liverpool adott kölcsön az RB Leipzignek, ahonnan múlt héten már távozott is a 21 éves játékos, de megtalálható a névsorban még többek között Leonardo Bonucci (Union Berlin, aki azóta már a török Fenerbahce labdarúgója)Kevin Volland (Union Berlin)Nathan Tella (Bayer Leverkusen)Junior Adamu (SC Freiburg)Brenden Aaronson (Union Berlin)Lucas Tousart (Union Berlin)Nicolas Seiwald (RB Leipzig) és Dawid Kownacki (Werder Bremen) is.

A Hoffenheim jelenleg a 8. helyen áll a német Bundesligában. A következő bajnoki mérkőzés a Sallai Rolanddal felálló SC Freiburg ellen lesz a 18. fordulóban.