Sallai Roland duplázott, Szalai Attila újra a kezdőben volt

Két magyar válogatott játékos is pályára lépett a szombati nap folyamán, az egyik Sallai Roland volt az SC Freiburg színeiben, míg a másik Szalai Attila a TSG Hoffenheim együttesében.

fotó: SC Freiburg

A Sallai Rolanddal felálló Freiburg a szintén Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt ellen játszott felkészülési mérkőzést. A 23. percben megszerezte a vezetést a hazai pályán futballozó Frankfurt együttese, de a találkozó nem folytatódott ilyen fényesen a számukra, hiszen a 26 éves magyar támadó góljával előbb egyenlített, majd Röhl közeli fejesével már fordított a vendég Freiburg.

A második félidő pazarul kezdődött, hiszen Sallai Roland egy hosszú indítást követően előbb átrakta a labdát a bal lábára, majd kapásból kilőtte a hosszú sarkot, amivel már 3-1 volt az állás a 48. percben. A gólpasszt ezúttal is az olasz Vincenzo Grifo adta a magyar támadónak.

fotó: Kicker

A folytatásban Gregoritsch lőtt kapásból a kapu közepébe, majd 10 perccel később Grifo 11-esből növelte a Freiburg előnyét 5-1-re. A találkozó utolsó negyedórájában még Buta tekert egy nagy gólt, de ez már csak egy kis gyógyír volt a sebekre, mivel Grifo és Sallai remek teljesítményének köszönhetően 5-2-es győzelmet aratott a Freiburg.

fotó: Eintracht Frankfurt

Szalai Attila az Augsburg elleni edzőmérkőzésen végre kezdőként bizonyíthatott a Hoffenheim vezetőségének. A találkozó második percében vezetést szerzett a hazai pályán futballozó Augsburg, amikor is éppen Szalai Attila mellől bombázott a kapuba Fredrik Jensen. Az eredmény már nem változott, míg a magyar védő végig a pályán volt.

fotó: AFP

Tegnap egy eléggé pikáns hír jelent meg róla a török sajtóban, miszerint a Fenerbahce nagy riválisa, a Galatasaray kölcsön kívánja vennit Szalait, amelyet az édesapja cáfolt meg.