Parádésan debütált Yaakobishvili Antal a Girona csapatában

Szerda este rendezték meg a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének egyik mérkőzését, a Girona – Rayo Vallecano összecsapást. A spanyol élvonalbeli bajnokságot nagy meglepetésre vezető katalán Girona végül felülmúlta a fővárosi Rayot 3-1 arányban, így ott van a sorozat legjobb 8 csapata között.

fotó: EPA

A mérkőzésnek volt egy magyar vonatkozása is, hiszen a Girona 19 éves magyar játékosa, Yaakobishvili Antal bemutatkozhatott a felnőttek között. A fiatal védő egy teljes félidőt kapott Mícheltől, ráadásul elég szép eredményeket produkált a 45 perc alatt.

fotó: Girona FC

Yaakobishvili Antal alaposan kitett magáért debütálása során, a megjelent statisztikák szerint a magyar U21-es válogatott hátvéd 5-5 sikeres blokkot és tisztázást hajtott végre a találkozón, volt két sikeres indítása is, valamint a párharcainak 87 százalékát megnyerte és 32 passzából 31 pontos volt, ami több mint 96 százalékos pontosságnak felel meg. A tehetség nem sokkal a vége előtt egy egészen bravúros jelenetet produkált, amikor az utolsó pillanatban szerelni tudta a Rayo lőni készülő kolumbiai válogatott klasszisát, Radamel Falcaót.

fotó: Getty Images

Yaakobishvili Antal a lefújást követően üzent a csapat szurkolóinak.

,,Üdvözlöm a nézőket! Köszönöm, hogy bemutatkozhattam! Nagyon örülök ennek a győzelemnek. És most megyünk tovább!”