Mocsi Attila: ,,Életem legrosszabb pályáján játszottam”

1-0-ás győzelmet aratott a Rizespor együttese az Adana Demirspor ellen a török élvonalbeli bajnokság 20. fordulójában. A győztes gólt a magyar válogatott kerettagja, Mocsi Attila szerezte az 55. percben. A mérkőzésen nagyon nem lehetett futballról beszélni, hiszen végig sáros, vizes és mély talajú volt a pálya, így csúsztak másztak a csapatok, amiért dicséret illeti őket, de a magyar védő egy kipattanót értékesített, így három ponttal gazdagodott a Rizespor.

fotó: Rizespor

A találkozót követően Mocsi Attila értékelt.

„Életem legrosszabb pályáján játszottam, nem is értettük, miért nem lehet elhalasztani a mérkőzést. Nagyon sűrű a program, talán ezért kellett mindenképpen játszanunk, de szakmailag értékelhetetlen a mérkőzés. Sok futball nem volt, szerencsére begyötörtünk egy gólt, jókor voltam jó helyen, és ezzel megszereztük a három pontot.”

A Törökországba nyáron igazoló Mocsi elmondta, hogy nem volt minden rendben, hiszen nem sokkal ezelőtt még sérüléssel bajlódott.

„A mély talaj sem segített a gyógyulásban, kisebb fájdalmat éreztem mérkőzés közben is, szóval még nem tökéletes. Öt hete szenvedek a jobb bokámmal, sőt előtte két hónappal részlegesen elszakadt a szalag, nagyon nehezen gyógyul. Kedden már kupameccset játszunk, meglátjuk, milyen állapotban leszek.”

Érdekesség, hogy Mocsi Attilának ez volt a második gólja Törökországban, az elsőt még a Trabzonspor ellen szerezte az első török bajnokiján.

A török csapatoknak most eléggé sűrű a programja, hiszen tavaly decemberben egy rövid időre leállt a bajnokság. A Rizespor jelenleg az ötödik helyen áll a török élvonalbeli bajnokságban, amely EKL-selejtezőt érne.

fotó: Rizespor

Legközelebb az Ankaragücü ellen idegenben játszik Török Kupa-mérkőzést a Rizespor, amely máig emlékezetes marad arról, hogy az ankarai klub elnöke berohant a pályára, és megütötte a mérkőzés játékvezetőjét még tavaly december 16-án. Az a találkozó végül 1-1-es döntetlennel zárult.

fotó: Getty Images