Mire mentek az utóbbi időben a magyar játékosok Svájcban?

Több magyar játékos is megfordult a svájci bajnokságban az elmúlt években, Szalai Gábor személyében pedig újabb magyar játékos állt légiósnak, aki a Lausanne gárdáját fogja erősíteni. Ez azért is lehet pikáns, mivel az Eb-n a magyar válogatott összeméri erejét majd Svájccal és adott esetben akár tavasszal a Ferencváros is összefuthat egy svájci csapattal, amelyben szintén szerepel magyar játékos. (Bolla-Servette)

Nagy Gábor 2007-ben szerződött az Aarau együtteséhez, ám mindössze 8 meccsen jutott szóhoz.

Vanczák Vilmos 9 éven át futballozott Svájcban az FC Sion együttesében. Összesen 254 mérkőzésen 31 gólt szerzett a magyar válogatott védő és kétszer hódította el csapatával a svájci kupát.

Vadócz Krisztián rengeteg országban kipróbálta magát és ez alól Svájc sem kivétel. A 2014-15-ös szezonban a Grashoppers csapatában 15 mérkőzésen 2 gólt szerzett.

Rajta kívül egy másik kispesti nevelés, Vécsei Bálint is szerepelt a svájci ligában, ő a Lugano labdarúgója volt 2016-2020-ig. 87 svájci bajnokin összesen 4 gólt szerzett és megjárta az Európa Ligát is.

A Lugano nem állt le a magyar futballisták szerződtetésével, hiszen Kecskés Ákost 2018-ban szerezték meg a svájciak. A magyar válogatott védő 3 év alatt 62 bajnokin kapott lehetőséget.

A 2019-20-as szezonra megérkezett a harmadik magyar játékos a Lugano csapatába Holender Filip személyében, aki 5 gólt szerzett és fél évig 3 magyar játékost tudott így a keretében a Lugano.

Bolla Bendegúz két svájci csapatot is erősített: 2 évig a Grashoppers labdarúgója volt, jelenleg pedig a Servette foglalkoztatja, akikkel az EKL-nyolcaddöntőjében is érdekelt.

Napjaink legsikeresebb svájci csapata, a Young Boys 2021-ben fél évig a keretében tudhatta Varga Kevint, ám a magyar válogatott szélsője mindössze 6 bajnokin kapott lehetőséget a sárga-feketéknél.

Szalai Ádám utolsó klubja szintén svájci volt. A szebb napokat is látott Basel együttesét erősítette a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya 2022-2023-ig, ahol 4 gólt szerzett.

Gruber Zsombor szintén megfordult a Baselben, viszont a felnőtt csapatig nem jutott el.

Szalai Gábor személyében pedig újabb magyar játékos kap szerepet Svájcban, aki a Lausanne csapatát fogja erősíteni 2024-től és a szerződése 2028-ig szól.