Magyarok a kezdőben a patinás csapatok rangadóján a Bundesliga 2-ben

A Bundesliga 2, azaz a német másodosztály küzdelmeibe nem meglepő, ha magyar nevet vélünk felfedezni. A két nagymúltú klub csatájában is mindkét csapatban található volt fiatal magyar tehetség.

A Dárdaiék által „uralt” Hertha Berlin fogadta a 20. fordulóban a feljutásért küzdő Hamburgot. A vendégsiker nem meglepő, lényegében papírforma jött létre. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a 21 éves magyar válogatott csatár Németh András, míg a hazaiaknál ifjabb Dárdai Pál kezdett.

A vendégek csatára / kép: m4sport.hu

A meccs további szakaszában lecserélték mindkettőjüket. Dárdait Reese, míg Némethet Glatzel váltotta.

A fővárosiak keretében szerepel Dárdai Márton és Dárdai Bence is, ámde a tréner fiai közül csak egyikük, Palkó kapott ma helyet a meccskeretben.

A támadó hármasban és a középpályán is tud játszani a legidősebb testvér / kép: sportal.blikk.hu

Az első félidőben nem talált egyik csapat sem kapuba, a másodikban a Hamburg Muheim révén megszerezte a vezetést. Öt perccel ezt követően Tabakovic egyenlített ki, majd a hajrában Ludovit Reis döntötte el a találkozót a vendégek javára.

Legközelebb a Hertha BSC-t a Fürh otthonában 11-én, míg a Hamburger SV csapatát a Hannover 96 ellen, 9-én, hazai környezetben láthatjuk szerepelni.

Indexképen Dárdai Pál a mai mérkőzésen egy hamburgival szemben / kép: herthabsc Instagram oldal