Lovrencsics Gergő: „Szeretnék egy nap vezetőedző lenni, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell tanulnom” – A 35 éves labdarúgó családjával együtt kiköltözött Horvátországba

Lovrencsics Gergő gólöröme a Ferencváros-Dinamo Zagreb BL-selejtezőn a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/ MTI

A 35 éves futballista, aki 2021-ben vonult vissza a válogatottól, majd tavaly nyáron a horvát élvonalbeli Hajduk Splitből a másodosztályba igazolt, alapembernek számít együttesénél. A Solinnál, amelyhez nyárig köti szerződés, már az edzősködésbe is belekóstolt.
    Az együttes a 12 csapatos bajnokság 11. helyéről várja a februári folytatást, és egyértelműen a bennmaradást célozta meg.  
    Lovrencsics jelenleg a délelőtti edzések mellett délutánonként két csoporttal foglalkozik horvát segítőjével, akivel – amint azt a Nemzeti Sporthíradónak elmondta – nagyon jó az összhang. Az U7-es, illetve az U8-as korosztályban összesen 60 gyerek jár hozzá az edzésekre, de a jövőben szeretne felnőttcsapatokkal is foglalkozni.
    „Szeretnék egy nap vezetőedző lenni, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell tanulnom. Ezért döntöttem úgy, hogy a legkisebbeknél kezdem, illetve a két fiam is efelé irányított” – mondta Lovrencsics, aki azt is elárulta, családjával együtt kiköltözött Horvátországba, mert ott képzelik el a jövőt. Azért azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy valamikor visszatérnek majd Magyarországra.

Forrás: http://www.mti.hu